• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`İyi Müslümanın Özellikleri`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Şaban Ayının üçüncü Cumasında da Batman`da camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Bu hafta hutbelerde "İyi Müslümanın Özellikleri" konusu ele alındı. Yüce Allah`ın insanı boş yere yaratmadığı, akıl ve şuur vererek kendisini iman ve ibadetle yükümlü kıldığı ve dünya hayatında onu imtihana tabi tuttuğu belirtilen hutbede, "Nitekim, Yüce Allah, "İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder?" (Kıyâme:75/36) buyurmaktadır. Kur`an-ı Kerim`in pek çok yerinde insandan beklenen davranışlar üzerinde durulmuş ve onun nasıl bir yaşam içerisinde olması gerektiği yolunda emirler ve yasaklar koyulmuş ve tavsiyelerde bulunulmuştur" denildi.
 
Kur`an-ı Kerim`de Furkan Suresi 63 ve 64. ayetlerde başta Müminler olmak üzere tüm insanların sahip olması gereken ideal özellikler üzerinde durularak, "Rahman`ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, onlar, "Selam!" derler (geçer). Onlar, Rablerine secde ederek ve kıyamda durarak geceleyenlerdir" şeklinde buyrulduğu hatırlatıldı.
 
Hutbenin devamında, bu ayetlerin toplumda huzuru ve barışı sağlamaya yönelik uyarıları içerdiği, manevi olgunluk kazanmaları için kulların Rablerine karşı, görevlerini namazlarındaki secde ve kıyamlarıyla ortaya koyduklarını anlatıldığı kaydedildi.
 
Hutbenin sonunda, Furkan Suresi: 67. ayette, Müminlerin sıfatı verilirken, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik etmedikleri ve harcamalarının bu ikisi arası dengeli bir harcama olduğu buyrulduğu belirtilerek, "Bu ayetle, iktisatlı davranma, israftan uzak durma gibi temel ahlaki değerlere işaret edilmektedir" denilerek İslam`ın ve Kur`an`ın insanlığa kurtarıcı olduğu ifade edildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir