• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
`HALKI YOZLAŞTIRMA” Projelerine Büyük Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Arasan / Mardin

Yıllarca devlet tarafından hem ekonomik hem de kültürel olarak geri bırakılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, yoksulluğu bitirecek iş alanları ve fabrikaların açılmasını beklerken bölgede hipodromlar ve ahlaksızlığın simgesi olacak eğlence parkları açılıyor. Son yıllarda yatırım adı altında açılan eğlence mekânları adeta Müslüman halkın inancına ‘savaş açan mekânlar’ dedirten cinsten. Son olarak Mardin Kızıltepe’de 108 dönüm arazi üzerinde kurulan ve 75 milyon dolara mal olan Mova Park adlı AVM açıldı. AVM’de pek çok tesisin yanı sıra yüzme havuzları da yapılmış. Bölge halkının inancına aykırı bir şekilde faaliyete sokulan yüzme havuzlarında kadın ve erkekler karışık bir şekilde yüzüyorlar. Özellikle gençlerin ahlaki yapıları üzerinde olumsuz etkiye sebep olan bu duruma STK’lar sert tepki gösterdi.

ULUSLARARASI ODAKLARIN BİLİNÇLİ GAYRETİ VAR
Mardin`de açılan Mova Park’ta kadın ve erkeklerin karışık olarak havuza girmesine tepki gösteren Kızıltepe İrfan-Der, inancımıza aykırı olan bu uygulamanın başta gençler olmak üzere toplumda yozlaşmaya yol açacağını belirtti. İrfan-Der Başkanı Şeyhmus Akman, yaptığı açıklamada, "Sözde halka hizmet için açılan Mova Park`ta kadın erkek karışık yüzme havuzunda yüzmektedir. Bu tür rezaletlerin özellikle bölgemizde olması, uluslararası odakların bilinçli bir şekilde gençlerimizi dininden, ahlakından, gelenek ve göreneğinden soyutlamayı amaçlıyor” dedi. AVM yetkililerine de seslenen Akman, “Sizin bu yaptığınız Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzer ki, namuslu Kürt halkı asla bu rezalete tahammül etmez” ifadelerini kullandı.

İŞ GETİRDİK DİYE AHLAKSIZLIK YAPMAYIN
Havuz rezaletine tepki gösteren Muztazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi de yaptığı açıklamada, "Halkın menfaati için açılan kurum ve kuruluşlar her şeyden önce halkın değerlerine saygılı olmalı, halkın inancıyla, gelenek ve görenekleri ile alay etmemeli. Hiçbir kurum ve kuruluş toplumun İslami ve ahlaki değerlerini ticaret gölgesi altında hafife almaya, ahlaki yozlaşmaya zemin hazırlamaya hakkı yoktur. Erkekli kızlı havuz sefası bölgemizin, bölge insanımızın inancıyla, gelenek ve görenekleri ile tamamen zıttır. Halkın değerlerine saygı göstermeyenler halkın dostu olamazlar” denildi.

Bir havuz rezaleti de Bursa’dan

Fethullah Özsoy / Bursa
Bir havuz rezaleti de Bursa’da yaşandı. Bursa merkeze bağlı Yıldırım Belediyesi, “Mahallemize Deniz Geldi” adını verdiği bir proje ile ahlaksızlığa kapı aralıyor. Genç kız ve erkeklerin birlikte 50 metrekarelik bir havuzda yüzmelerinin yolunu açan proje ahlaktan uzak ve toplumu ifsat edici bulundu. Belli aralık ve tarihlerde farklı mahallelerde kurulacak olan seyyar havuza Sivil Toplum Kuruluşlarından tepki geldi.

HİZMET DEĞİL HEZİMET
Projeye tepki gösteren, Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı İsa Güvendik, “Yıldırım Belediyesinin bu projesi hizmet değil, hezimettir. Çünkü toplumun inancına, yaşam tarzına ve ahlakına uygun olmayan bu tür hizmetler hizmet olmaktan öte birer hezimettir. İslami yaşamdan uzaklaştırmadır. Toplumu ifsat etmektir. Umarız bu yanlıştan ve projeden en kısa zamanda vazgeçilir” dedi.

ŞİDDETLE KINIYORUM
Havuzun açıldığı mahallede hizmet veren İkra-Der Başkanı M. Kazım Zorci ise; “Yıldırım Belediyesinin bu hizmetini şiddetle kınıyorum. Çünkü bu halka hizmetten öte ahlakı bozmaya yönelik bir girişimdir. Bu proje toplumu ahlaksızlaştıran yanlış bir projedir. Türkiye’de toplumun hassasiyetleri maalesef göz önünde bulundurulmuyor. Umarız en kısa zamanda bu yanlıştan dönülür” şeklinde konuştu

BELEDİYE BAŞKANINDAN DUYARLI ADIM

Konu ile ilgili tepkileri sorduğumuz Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, talep var diye böyle bir proje yaptık. Bizler halkın değerlerine saygı duyuyoruz. Bu konuda tepki var ise hemen bugün havuzu kaldırıyorum” diyerek havuzun kaldırılacağını ifade etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir