• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Düşünüyorum Ama Anlamıyorum, Yorumlayamıyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır düşünüyorum. Aylardır. Gecelerdir ama anlamıyorum, yorumlayamıyorum. Yorumsuz kalıyorum çoğu zaman. Ülkenin neredeyse her tarafında sayıları milyonlarla, yüzbinlerle ifade edilen karabalıklar, meydanlarda İslam’ın gereklerini, imanın gereklerini yerine getiriyorlar. Baş tacı olan Hz. Muhammedin, kutlu insanın, Allah sevgilisinin dünyaya gelişini salavat ve tekbirlerle kutluyorlar, Zulme karşı çıkıyorlar, ezilenin yandaşı oluyorlar, yoksullara yardım ediyorlar, Mustazafları koruyorlar ve ümmetin bekası için çırpınıyorlar. İslam’ın ve insanlığın yüceltilmesi için. Peki, bunları kim yapıyor? Kim milyonlarca, yüzbinlerce insandan oluşan o muazzam kalabalıkları organize ediyor? Bütün bunları: başta Mustazaf der olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve başını peygamber sevdalıları platformunun çektiği çok sayıda platform yapıyor. Hem de hiç karşılık beklemeden aksine bedel ödeyerek yapanlar işte bunlar. Şimdi benim yıllardır, aylardır gecelerdir düşündüğüm ama anlayamadığım Yorumlayamadığım çoğu zaman yorumsuz kaldığım kısma gelelim. Bu camiaların organizasyonuyla yapılan dev mitingleri, yardım kampanyaları ve basın açıklamaları niye hiç gündeme getirilmiyor? Niye hiçbir yayın kuruluşu dillendirmiyor? Niye hiçbir yetkili göz görmüyor? Yetkili gözden kastım sözüm ona dindar nesil yetiştireceğim diyenler. Yeri gelmişken söyleyeyim o camiaların bir reklam gayesi yok zaten. Bide gündeme getirmiyorlar, dillendirmiyorlar, görmüyorlar dediklerim Allah dini için mücadele vermeleri, mazlumun yanında olmaları, haksızlıklara karşı çıkmaları, etrafa zarar vermemeleri, kırıp dökmemelerini kastettim. Aslında bu camialar sık sık gündeme geliyor nasıl mı? Terör örgütü nitelendirmeleriyle. Çeşitli karalama manşetlerle yani çamur at izi kalsın kampanyalarıyla.
 

Mesela son günlerde Mustazaf der ’in yargı yoluyla kapatılması olayı. Evet, yanlış duymadınız Mustazaf der kapatıldı. İllegal bir örgütün devamıymış sözde. Neye ve kime göre illegalse artık orasını geçelim. Mustazaf der niye kapatıldı? Söyleyeyim. Mevlit mitingleri düzenlediği için, yardıma muhtaç ailelere yardım ettiği için, kırıp dökmediği için. Ve bütün bu yaşananlara rağmen ülkenin başbakanı çıkıp bir açıklama yapmıyor yada biz haksızlığa karşıyız diyen diğer siyasetçiler niye susuyorlar. Ama her gün anlamsız bir şey için avazları çıktığı kadar bağırırlar. İşte düşündüğüm anlamadığım, yorumlayamadığım çoğu zaman yorumsuz kaldığım mevzular bunlar…

 

Musa Durna / Denizli - Yaş: 20

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir