• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Mustazaflar Hareketi`nin Toplantıları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanında "Ahde Vefa Mitingi"nde ilan edilen Mustazaflar Hareketi sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyelerine hareketin amacını ve nelerin yapılabileceğini anlatmaya devam ediyor. Mustazaflar Hareketi bu kapsamda Diyarbakır`da İslami faaliyet ve hizmetlerde bulunan Köy Der ve Şura Der`i ziyaret ederek dernek üye ve yöneticilerine Mustazaflar Hareketi`nin amacını, hedeflerini ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
Mustazaflar Hareketi bu kapsamda İlk resmi ziyaretini Irak Kurdistanı`da ki İslami Cemaatlere yapmış daha sonra ise 24 Haziran Pazar günü de Batman`da 1`nci İstişare toplantısı düzenlemişti.
 
Geçen günlerde Diyarbakır`da İslami faaliyetlerde bulunan Yeni İhya Der, Sahabe Der ve Hizmet Der`i ziyaret eden Mustasazaflar Hareketi ziyaret halkasına Köy Der ve Şura Der`i de ekledi.
 
Hareketin sözcüleri Av. Hüseyin Yılmaz ve Av. Şaban Dalgın, her iki dernekte de, inanç ve insan hakları önündeki engellerin kaldırılması, halkın fakirlik ve cehaletle mücadele etme yöntemlerini izah ederek, Kürt sorununun önündeki engellerin kaldırılması için çözüm olabilecek düşüncelerini anlatı.
 
Her alandaki sorun ve problemlere İslami referansları baz alarak çözeceklerini ifade eden Hareket sözcüleri, bu tür ziyaret programlarının devam edeceğini belirterek son olarak şu ifadeleri kaydetti : " Tüm kesimlerin öneri ve düşüncelerini almak hareketi geniş katılımlı bir yapıya kavuşturmaya çalışacağız. Bu konuda dernek yetkilileri ve üyelerine düşüncelerimizi aktardık onlarda hareketin bu projesini takdirle karşıladılar ve Mustazaflar Hareketi`nin halkımıza hayırlara vesile olmasını dilediler."
(Osman İçli-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir