• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Müslüm Gündüz`e Örgüt Davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüm Gündüz hakkında `örgüt propagandası` yapmak suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Müslüm Gündüz`ün özel bir kanalda yaptığı açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Gündüz hakkında iki sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede tek şüpheli olan Gündüz`ün bir televizyon kanalında yaptığı `Ben rejimi yıkmak istiyorum` sözlerine yer verildi.

İddianamede Gündüz`ün terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtildi ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Başsavcı vekilliğince onaylanan iddianame mahkemeye gönderildi.

Müslüm Gündüz, katıldığı programında Türkiye`deki rejime karşı olduğunu ve Kemalist sistemin sonunun geldiğini iddia etmişti. Gündüz, "Rejim gidiyor, bugün rejim gidiyor. 28 Şubat`tan önce devletle mindere çıktık. Rejim bizi aldı yere vurdu, eyvallah. Rejimin taşları öyle oynadı ki altı ay boyunca her gece laiklik nedir bu tartışıldı. Biz imanımızın gereğini yaptık. O sarsıntı bu değişimi getirdi. Biz şeriat istiyoruz. Bizim derdimiz harf inkılabıyla, medeni hukukla. 28 Şubat`ta devletle minderdeydik. Onlar bizi o zaman yendi, fakat şimdi biz yeniyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir