• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Hizmet Der`de `Mustazaflar Hareketi` Konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaf Der`in yargı kararıyla kapatılmasını kınamak amacıyla 27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yüz binlerin katılımıyla yapılan "Ahde Vefa Mitingi"nde ilan edilen Mustazaflar Hareketi, çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

İlk resmi ziyaretini Güney Kürdistan Bölgesine gerçekleştiren Mustazaflar Hareketi, Kürdistan İslam Cemaati lideri Ali Bapir ile bir araya gelmişti. 24 Haziran Pazar günü de Batman`da 1`nci İstişare toplantısı düzenlemişti.

Mustazaflar Hareketi, şimdi de Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek dernek yönetici ve üyelerine hareketin amacı ve nelerin yapılacağı konusunda bilgilendirme yapıyor.

Bu çerçevede Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Halkla Dayanışma Yardımlaşma ve Hizmet Derneği` (Hizmet Der)ni ziyaret eden Mustazaflar Hareketi, hareketin faaliyet alanını ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret ve İstişare toplantısında konuşan Mustazaflar Hareketi sözcülerinden Avukat Hüseyin Yılmaz, "Nasıl ki dernek çalışmalarımızda İslam`ın dışına çıkmadan faaliyet yapabildiysek, siyasi alanda da İslam`ın dışına çıkmadan çalışmaların yapılabileceğini göstermek istiyoruz" dedi.

Hem bölgenin ve hem de ülkenin sorunlarını dile getirerek çözüm önerileri sunacaklarını ifade eden Yılmaz, Kürt sorununun da İslami perspektifte çözülmesi gerektiğini söyledi. İslam`ı yaşamanın önündeki sıkıntılara da değinen Yılmaz, bu konuyla ilgili de çalışmalarının var olduğunu söyledi.

Yılmaz, daha sonra böyle bir harekete neden ihtiyaç duyduklarını, amaçlarını, hedeflerini ve yapacakları çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Yılmaz, ayrıca bu tür ziyaret ve istişare toplantılarının devam edeceğini ifade etti.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir