• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Yar Der`den Hükümete Sağduyu Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Merkezi Şanlıurfa`da bulunan Yar Der`in Akçakale temsilciliği Türkiye-Suriye arasından yaşanan gerginlik nedeniyle yaptığı açıklamada sağduyu çağrısında bulundu.

 

\"Son bir yıl içerisinde Suriye`de yaşanan insanlık dışı uygulamaları katliamları vahşetleri Yar Der olarak şiddetle kınıyoruz\" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, \"İç kargaşanın başladığı geçen yıldan bugüne kadar Türk yetkililerinin Suriye hakkındaki tutumunu biliyoruz. Şu ana kadar Suriye halkının yanında olduğunu her seferinde dile getiren Türk hükümetini sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Düşürülen uçak sebebiyle Türkiye`yi tahrik etmek isteyen dış güçlerin tahriklerine hükümetin kapılmayacağını umuyoruz\" denildi.

 

Batının Suriye konusundaki tavrına değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: \"AB, ABD ve aynı zihniyetteki zalimlerin, dün karşılarında Siyonist İsrail var diye uluslararası sularda Mavi Marmara saldırısına gıkları bile çıkmadı. Türkiye`yi adeta bu konuda yalnız bıraktı. Halen de seslerini çıkarmamakta, ancak uçağın düşmesini fırsat bilen bu tahrikçiler Türkiye`yi Suriye`ye saldırtmak istiyorlar. Biz Türkiye`nin bu tahriklere gelmeyeceğini kendi aklıyla hareket edeceğini umuyoruz. Zaten hükümet sağduyusunu korumuş durumda.

 

Suriye`yle olacak muhtemel bir savaşın bu dış mihraklara yarayacağını herkes iyi bilmektedir. Madem böyle bir savaş tahrikinden Türkiye zarar edecek biz hükümeti sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Çağırıyoruz çünkü bizler Akçakale ilçesi olarak Suriye`ye sıfır noktada bulunan Türkiye`nin bir ilçesiyiz. Bu sebeple bizler Akçakale`nin bir sivil toplum kuruluşu olarak Akçakale halkımızın bu savaşı sevmediğini istemediğini müşahede etmekteyiz. Netice itibarı ile karşı tarafta, bu ilçede ve köylerinde bulunan her kesin akrabaları kardeşleri halaları teyzeleri bulunmaktadır. Daha da önemlisi her iki tarafta Müslüman ve bu kardeşler, akrabalar yıllardır bayramlarda olsun başka günlerde olsun birbirlerine gidip gelmekte bu iki farklı ülkede birbirlerinden kız alıp vermekte evlilik yapmaktadır.\"

 

Olası bir savaşın kardeşkanının akmasına sebep olacağı belirtilen açıklamada,Bizler halk olarak ve bu halkın sivil toplum temsilcisi olarak bu savaşın olmamasını temenni ediyoruz. Elbette ki Türkiye düşürülen uçağı için uluslararası hukuki haklarını arasın diyoruz. Bu her ülkenin gayet doğal hakkıdır ancak Türkiye dış mihrakların kararlarıyla karar vermesin. Başta da belirttiğimiz gibi Türkiye yetkilileri kendi kararını kendi verecektir. diyoruz ve son olarak akraba kanı dökülmesin kardeş kanı dökülmesin bu iş en güzel neticeyle sonuçlansın diyoruz\" denildi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir