• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Batman Termal Suyu Şifa Dağıtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman-Sason yolu üzerinde ve Batman`a 40 km uzaklıkta olan BATO Termal Otel Kozluk`a bağlı Taşlıdere (Holé) Köyü sınırları içinde yer alıyor.

 

1994 yılında bulunan kaplıca suyu romatizmal hastalıklar, eklem kireçlenmesi, omurilik, cilt ve nörolojik rahatsızlıkları, spor travmaları, ortopedik rahatsızlıkları ve genel stres bozuklukları tedavisinde etkilidir.

 

BATO Müdürü Nevzat Işık, BATO`nun 30 dönüm üzerine kurulduğunu, 58 oda ve 120 yataklı olduğunu belirterek, otelde toplantı salonu 2 kapalı ve 2 açık havuz olmak üzere 4 havuz olduğunu söyledi.

 

BATO termal suyu 84,5 derece olduğunu ve üfleme sistemi ile 39-45 dereceye indirildiği bilgisini veren Işık, \"Çevre illerden Muş, Diyarbakır, Siirt, Van, Hakkari ve Batman`dan gelenler oluyor. Fiyatlarımız uygundur. Daha çok hafta sonları yoğun oluyor\" dedi.

 

Kireçlenme, romatizma, cilt hastalıkları ve stres gibi hastalıklar nedeni ile gelenlerin yoğunlukta olduğunu ve hastalığı iyileşip gelenler olduğuna dikkat çeken Işık, Fizik Tedavi gören hastaların sevk ile gelebildiklerini ve Sağlık Bakanlığı izni olduğunu sözlerine ekledi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir