• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...

SİİRT-Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Siirt Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak`ın açılış konuşmasıyla başladı.

Sadak, Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde kalkınmanın kalkınma ajansları sayesinde gerçekleştiğini belirterek, \"Ajans`ın İspanya`ya düzenlemiş olduğu çalışma gezisi sırasında ziyaret ettiğimiz Endülüs bölgesi buna en güzel örnektir.\" dedi.

Kalkınma Kurulu Başkan Vekili ve Şırnak Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar yaptığı selamlama konuşmasında, geçen Kalkınma Kurulu Toplantısı`ndan bu yana Ajansın gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden kısaca söz etti.

Ardından söz alan Ajans Genel Sekreter Vekili Dr. Tabip Gülbay, bugüne kadar Ajansa vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Ajans`ın Kurucu Genel Sekreteri Abdullah Erin`e teşekkür etti.

Kendisinin de Ajans Yönetim Kurulu tarafından yeni genel sekreter seçilerek Kalkınma Bakanlığının onayına sunulduğunu ancak henüz onaylanmadığı için Genel Sekreter Vekili olarak görevine devam ettiğini söyledi.

DİKA`nın Mali Yönetim Yeterliliğini alan ilk ajanslardan biri olduğunu belirten Gülbay, rüştünü ispatlamış, kuruluşunu başarıyla tamamlamış bir ajans olduklarını ifade ederek, \"Bundan sonra amacımız merkezi bütçeden gelen kaynaklarla yetinmeden özellikle AB Projelerinden yararlanarak bölgemize daha fazla kaynak çekmek için var gücümüzle çalışacağız.\" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Kalkınma Kurulu Toplantısı gündem maddelerine geçildi. İlk gündem maddesi olan Ajans`ın `2011 Yılı Faaliyet Raporu` Araştırma ve Strateji Geliştirme Birimi Uzmanı Bedri Yay tarafından Kurul üyelerine sunuldu. `2011 Yılı Mali Destek Programları İlerleme Raporu` hakkında İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muaz Mücahit Yıldırım tarafından Kurul üyelerine bilgi verildi.

Daha sonra 2012 Yılı süresince açık kalacak olan `2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları` konusunda Proje Sözleşme ve Yönetim Birimi Uzmanı Esra Avşar tarafından kurula sunum yapıldıktan sonra Yatırım Destek Ofislerinin yaptıkları faaliyetlere geçildi.

Mardin Yatırım Destek Ofisi faaliyetlerini Ofis Uzmanı Ahmet Pürçüklü, Batman Yatırım Destek Ofisi faaliyetlerini Ofis Uzmanı Alper Demir, Siirt Yatırım Destek Ofisi faaliyetlerini Ofis Koordinatör Vekili Ömer Faruk Mergen ve son olarak Şırnak Yatırım Destek Ofisi faaliyetlerini Ofis Koordinatörü Faik Buğday anlattı.

2014 - 2018 Bölge Planı çalışmaları hakkında Araştırma ve Strateji Geliştirme Birim Başkanı Mehmet Uncu tarafından Kurula bilgilendirme yapılarak süreç yönetimi konusunda kurul üyelerinin görüşleri alındı. Hibe Programları Yönetişimi ve Kurumsal İşbirliklerinin Geliştirilmesi hakkında Tanıtım ve İşbirliği Birim Başkanı Mehmet Emin Paça tarafından Kurula bilgi verildi.

Son olarak soru cevap kısmına geçilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Kalkınma Kurulu Üyeleri`nin toplantı hakkındaki dilek ve temennilerinin ardından toplantı sona erdi. (Veysi Demir-İLKHA)