• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Otomobil Su Kanalına Düştü, 2 Kişi Kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Malatya`nın Yazıhan ilçesi`nde Tomalar mezrasında sulama kanalına düşen otomobilde bulunan dört kişiden 11 yaşındaki kız çocuğu ve dayısı kayboldu, anne ile baba kurtarıldı.
İzmir`den Mısırdere Köyü Tomalar mezrasına tatil için gelen İlhan ailesi ile akrabaları Fedai Yalınkaya`nın içinde bulunduğu 35 GK 8625 plakalı otomobil, sürücünün virajı alamayarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine sulama kanalına düştü. Araçta bulunan Murat İlhan ile eşi Mukaddes İlhan, otomobilin üzerine çıkmayı başardı ve köylüler tarafından kurtarıldı. Araçta bulunan 11 yaşındaki Nazlıcan İlhan ise akıntıya kapılarak sürüklendi. Yeğenini kurtarmaya çalışan 32 yaşındaki Fedai Yalınkaya, suya atlayarak yeğenine kurtarmaya çalıştı. Yaklaşık 2.5 metre derinliğinde ve debisi yüksek olan su dayı ve yeğeni sürükledi.
 
Aracın radyo antenine tutunarak hayatta kalan Mukaddes İlhan`ın ihbarı üzerine Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ile Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekipleri, Nazlıcan ile Fedai Yalınkaya`yı aramaya başladı. Kardeşi ve çocuğu kanalda kaybolan Mukaddes İlhan olay yerinde fenalık geçirdi.
 
Kanalın suyu kesilerek su seviyesinin düşmesinin beklendiği olayda, ekiplerin kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
 
Kaynak:Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir