• DOLAR 32.22
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2472.826
  • ...
Deniz Uçağı İlk Seferini Gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin Akdeniz ve Ege kıyılarında hava ulaşımı yapılmayan önemli turizm merkezlerini birbirine bağlayan Seabird Havayolları, Kanada yapımı 19 kişilik De Havilland DHC-Twin Otter deniz uçağıyla ilk seferini gerçekleştirdi. Haliç sahilinde gerçekleştirilen ilk seferde yolcular, arama kontrolünden geçirildikten sonra uçağa alındı. Uçak, Haliç sularında hızlandıktan sonra Alaçatı`ya uçtu.

Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, ilk etapta Haliç-Alaçatı arasında uçuş gerçekleştireceklerini belirterek, `Yarın itibariyle Haliç- Bozcaada başlıyor. 15 Temmuz itibariyle de Bodrum uçuşlarımız başlayacak. Uçuş süremiz Haliç`ten aşağı yukarı 1 saat 20 dakika gibi, rüzgarın durumuna göre 5-10 dakika oynama olabiliyor. Bütün vergiler dahil Haliç-Alaçatı için fiyatlarımız 220 TL`den başlıyor. 147 TL fiyatlar da Bozcaada için geçerli. Bozcaada`da 55 dakika ile 1 saat arasında uçuşlar olacak` diye konuştu.

İlgili mevzuatların oluşmasıyla daha da ilerlediklerini belirten Arusan, `Aşağı yukarı 2 buçuk senelik bir çalışma var bunun altında. Tabii Türkiye`deki deniz uçaklarıyla ilgili, deniz taşımacılığında o zaman hazır olmaması, ama Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmayla bu mevzuatın öncelikle yapılması çok önemliydi. Mevzuat oluştuktan sonra da birçok şey daha rahat bir biçimde ilerlemeye başladı` şeklinde konuştu.

Uçağın ilk seferiyle seyahat eden bir yolcu ise, `Diğer uçaklara göre tabii küçük. Öncelikle inanılmaz bir süre tasarrufu oldu. 1 saat evvelden havaalanına gitmek, beklemek, bavul beklemek. Daha sonra bavul çıkacak mı çıkmayacak mı stresini yaşamak. Burada öyle bir sıkıntı yok. Buradan bineceğiz, Alaçatı`da ineceğiz` dedi.

Seabird Havayolları, ileriki dönemlerde mevcut rotalara ek olarak Gökçeada, Çanakkale, Ayvalık, Marmaris, Antalya, Fethiye ve Göcek`e de uçmayı, 2015 yılında ise filosunu 10 uçağa çıkarmayı hedefliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir