• DOLAR 34.217
  • EURO 37.304
  • ALTIN 2987.916
  • ...
Kazada Hayatını Kaybeden Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eğitim Bir Sen Bismil şubesi tarafından, 18 Mayıs`ta Sinan köyü köprüsünde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Bismil`e bağlı Akbaş köyünde görevli 4 öğretmen için mevlit okutuldu.

 

Mevlide Bismil milli eğitim müdürü, ilçe müftüsü, ilçedeki çeşitli kurumlardan temsilciler, Bismil Vefa Der ve hayatını kaybeden öğretmenlerin ailelerinin katıldığı mevlit, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bismil Vefa Der mevlit ekibi tarafından okunan mevlidin ardından Mili Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz kısa bir konuşma yaptı. Yılmaz, hayatını kaybeden öğretmenlere Allah`tan rahmet dilerken, mevlit programını düzenleyen Eğitim Bir Sen`e ve programa katılanlara teşekkür etti.

 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Bismil İlçe Müftüsü Hanefi Balı ise, hayatını kaybeden öğretmenlerin şehitler mertebesinde olmalarını umduklarını belirtti. Balı, \"Peygamberimiz bir hadisinde \"mümin bir kişi zelzelede yangında suda veya yolda hayatını kaybederse şehitlik mertebesinde olduğunu\" müjdeledi bu insanlar da Müslüman`dı ve yolda kaza yaparak hayatını kaybetti. Biz inanıyoruz ki onlarda şehid mertebesindedir\" dedi.
40. Gün diye adlandırılan günün İslam`da olmadığını, İslam`da olmadığı için de böyle bir günün bidat olmasından korktuğunu dile getiren Balı, \"Keşke 40. gün değil de her hangi bir günde ölüler için hayırlar yapılsaydı\" ifadelerini kullandı.

 

Akabinde halk eğitim müdürü Coşkun Bulut davetlilere Kuran`dan hadislerden örnek vererek bir konuşma yaptı.

 

Programa katılan yaklaşık 250 kişiye yemek ikram edildi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir