• DOLAR 34.144
  • EURO 37.103
  • ALTIN 2954.813
  • ...
Şırnak`ta Kaçak Elektriğe Sıkı Takip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK-Şırnak TEDAŞ İl Müdürlüğü`ne bağlı 36 kişilik kaçak elektrik ekibi çarşı merkezindeki işyerlerini gezerek kaçak elektrik denetimi yaptı. Sadece çarşı merkezindeki işyerlerinde denetim yapan ekipler kaçak elektrik tespit ettikleri aboneler hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti.

Sayaçları kontrol eden ekipler kaçak elektrik kullanan ve borcu olan abonelerin elektriklerinin kesileceğini söylerken, denetimlerinin devam edeceğinin altını çizdi. Şüphelendikleri sayaçların borcunu ve işyerine göre elektrik kullanımını merkezden sorgulayan ekipler her şeyi en ince ayrıntısına kadar kontrol etti. Ekipler daha sonra gazetecilere yaptıkları açıklamada halkın kaçak elektrik kullanımına karşı duyarlı olmasının gerektiğini ifade etti.

``Elektrik kesintilerinin önüne geçmek ve teknik kalitesi daha yüksek elektrik enerjisini abonelere sunmak istiyoruz. Tarama denildiği zaman her zaman kaçaktan bahsediliyor. Ama bizim öncelikli amacımız kaçak yakalamak, savcılığa bildirmek veya ceza vermek değil, elektriğin kaçak kullanılmasını önlemek, vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve tüketime sunulan elektriğin kalitesini artırmak. Yani sık sık kesilen veya voltaj düşümü gibi olayları önlemek için bu çalışmayı yapıyoruz. Hedefimiz abonelere hizmettir. Tüm abonelerin kapısını çalacağız, sayaçlarının mühürlü olup olmadığının kontrolünü yapacağız.`` (M. Şerif Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir