• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
 50 Bin Kişiye 3 Günde Kur`an Öğrettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye İlahiyat Fakülteleri ve İslam Enstitüleri Derneği (TİYEMDER) yönetimi, kendi geliştirdiği öğrenme tekniğiyle 8 yıl içerisinde 50 bin kişiyi Kur`an-ı Kerim ile buluşturdu. Geleneksel Kur`an-ı Kerim eğitimini resimli hafıza tekniği ve konferans sistemiyle birleştirerek yeni bir sistem geliştiren ve ismine de `Tiyemder metodu` adı verilen bir yöntemle Kur`an-ı Kerim öğrenme süresini 3 güne indiren TİYEMDER bugüne kadar 50 bin kişiyi Kur`an`la tanıştırdı.

TİYEMDER Başkanı Selahattin Yazıcı, geliştirdikleri sistemin düyaya mal olduğunu belirtti. Yazıcı, "TİYEMDER sekiz yıl içinde düzenlediği yüzyüze Kur`an kursları ile 20 bin, internet ortamından ise Türkiye ve yurt dışında yaşayan 30 bin kişinin Kur`an-ı Kerim öğrenmesini sağlamıştır" şeklinde konuştu.

METODA BÜYÜK İLGİ VAR

Yazıcı kendilerine Türkiye`nin dört bir yanından binlerce, yurt dışından ise Almanya, Fransa Avusturya ve Kanada`dan ulaşan yüzlerce vatandaşın 3 günde Kur`an öğrenmeyi sağlayan internet sitesinden faydalandıklarını vurguladı. TİYEMDER`deki uzmanların özel olarak geliştirndiği yöntemden de bahseden Yazıcı, "Resimle tekniklerin yanısıra öğrenciler klasik medrese tarzı Kur`an eğitimini de kullanıyor. Bu iki tekniğin birleşimi sayesinde öğrenciler 3 günün sonunda Kur`an okumayı öğreniyor ve hocalarının yardımıyla hatime geçiyorlar" dedi.

8 bin Kıbrıslı KUR`AN öğrendi

TİYEMDER`İN yıllaradır Kur`an-ı Kerim okumanın adeta yasaklandığı KKTC`de başlattığı kampanyayla 8 bin öğrenciyi İstanbul`daki Kur`an kurslarında misafir ederek Kur`an okumasını öğrenmelerini sağladıklarını anlatan Yazıcı, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıllarda KKTC`ye bir imam hatip lisesi ile bir ilahiyat fakültesi kazandırdık. TİYEMDER`in amacı daha çok insanın Kur`an ile tanışıp, öğrenmesini sağlamak. Bunu 8 yıldır büyük başarı ile yerine getiriyoruz. KKTC`ye ikinci bir İlahiyat Fakültesi ve müstakil imam hatip lisesi açılması için çalışmalarımız sürüyor. Kıbrıslılar açılan ilahiyat fakültesi ve imam hatip liselerine büyük ilgi gösteriyor. Çocuklarını bu okullara göndererek İslam dinini doğru şekilde öğrenmelerine destek veriyorlar.`

Yeni Şafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir