• DOLAR 34.265
  • EURO 37.394
  • ALTIN 2919.03
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 27 Haziran 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Umut-Der Kermes Gelirini Açıkladı`
Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Umut-Der Gıda Bankası, 13 Haziranda başlayıp 4 gün devam eden kermesten gelen geliri açıkladı. Elde edilen gelirin fakir ve muhtaçlara dağıtılacağı kaydedildi.

 

`Mustazaflar Cemiyeti`nden 20. Yılında Susa Katliamı Mesajı`
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır`ın Silvan ilçesi Yolaç (Susa) Köyü Camisinde yaşanan katliamın 20. Yıldönümünde yayımladığı mesajda, ‏Allah`ın evinde, camide Müslüman kanı dökmenin hiçbir izahı ve nedeni olamayacağını belirterek, katliamın acısının tazeliğini koruduğunu vurguladı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Madde Kullanım Yaşı 14`e Düştü`
26 Haziran Dünya Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü nedeniyle açıkla yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, madde kullanımına başlangıç yaşının 14`e kadar düştüğünü belirterek, çocuklar ve gençleri bu kötü alışkanlıklardan korumak için herkese görev düştüğünü belirtti.

 

`Yeşilay Kenar Mahallelerde`
Yeşilay Cemiyeti Batman Temsilciği başta uyuşturucu olmak üzere tüm kötü alışkanlıkların ilk adımı olan sigara ile mücadele amacıyla başlattığı imza kampanyasını kenar mahallelere kaydırdı.

 

Batman Medya Gazetesi; `Batman`a 5 Yıldız Ayarında Otel`
Konaklama alanındaki sıkıntının had safhada olduğu Batman, 5 yıldız ayarında bir otele kavuşuyor.

 

`Kefenimiz Cebimizde Yaşıyoruz`
Her gün Diyarbakır`a yolcu taşıyan minibüs sürücüleri, isyan noktasına geldi. Bozuk olan yolda adeta ecel terleri döktüklerini ifade eden sürücüler, bu yolda kazasız günün olmadığını belirttiler.

Batman Gazetesi; `Kafası Sürekli Büyüyor!`
Doğuştan kafatasında sorun bulunan bir buçuk yaşındaki Sümeyye`nin kafası sürekli büyüyor. Doğuştan kafatasında sorun bulunan Hızni ve Azize Gökalp çiftinin bir buçuk yaşındaki kızları Sümeyye`nin kafası sürekli büyüyor. Doğumdan bir ay sonra anormalliği fark edilen Sümeyye`nin kafası, normalin 2 katı büyüklüğünde. Her geçen gün kafası büyüyen küçük Sümeyye, görenlerin yüreğini burkuyor.

`Güneştekin, Kardeş Kanı Akmasın`
AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, kardeşkanı akmaması için hükümetin dış politikada insancıl politika yürüttüğünü söyledi. Bölgedeki bazı yönetimlerin ve özellikle de yurt içinde bazı kesimlerin ülkeyi kaosa sürüklemek için savaş çığırtkanlığı yaptıklarını söyledi.

 

Batman Postası; `KESK Gözaltıları Batman`da Protesto Edildi`
KESK Genel Merkezi ile KESK`e bağlı Eğitim-Sen, SES, ESM, Tüm Bel-Sen, Haber-Sen ve Tarım Orman-Sen`in genel merkezlerinde yapılan aramalar ve gözaltılar Batman`da protesto edildi.

 

`Tünel İnşaatını Yerinde Gördüler`
Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, DSİ tarafından yapımı sürdürülen Batman Barajı Sağ Sahil Sulama Sahasında inşa edilen sulama kanalları, tüneller ile sifon yapılarını incelediler.

Batman Pusula Gazetesi; `Diyanet Yeterlilik Sınavında Haksızlık İddiası`
Siirt`te gerçeklerleştirilen Diyanet Yeterlilik Sınavına giren bazı adaylar, Mülakat Sınavında kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ederek mülakatın yeniden yapılmasını istediler.

 

`Başörtüsü Serbest Olmadıkça 28 Şubat Bitmeyecek`
Gercüş Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, \"Başörtüsü yasağı koşulsuz şartsız kaldırılmadıkça 28 Şubat`ta bitmeyecek demektir\" dedi.

 

Batman Barış Gazetesi; `Vahim Tablo`
Batman`da genel itibariyle ağız ve diş sağlığı konusunda toplumda duyarlılık oldukça az. Birçok hastalığın başlangıcı sayılan ağız ve diş hijyeni konusunda Batman istenilen düzeyde değil. Batman`da günde ortalama 750 başvurunun olduğu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), 26 hekim ile hizmet vermeye devam ediyor.

 

`Dev Çekirgeler Tedirgin Ediyor`
Sason ve Kozluk ilçeleri arasında bulunan Gümüşörgü, Kelhasan ve Sinemerg köylerinde devasa çekirgeler görenleri hayrete düşürdü.

 

Batman Umut Gazetesi; `Umut-Der Kermes Gelirini Açıkladı`
Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Umut-Der Gıda Bankası, 13 Haziranda başlayıp 4 gün devam eden kermesten gelen geliri açıkladı. Elde edilen gelirin fakir ve muhtaçlara dağıtılacağı kaydedildi.

 

`Bağcılık Uzmanları Batman`da İncelemede Bulundu`
Diyarbakır, Batman, Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) faaliyetlerini incelemek amacıyla, bahçe ve bağcılık uzmanları Batman`da DBSKP eğitim faaliyetleri kapsamında tesis edilen bağlarda incelemelerde bulundular.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Hırsız Güvenlik Kamerasına Yakalandı`
Batman`da bir bayan, işyerine önce dilenci olarak girdi, sonra da işyerinden eşya çalarken güvenlik kameralarına yakalandı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Fırtına Ağaçları Devirdi`
Batman Yıldız Camii bahçesinde bulunan 47 yıllık ağaç şiddetli rüzgarın etkisiyle devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Batman Gap Gazetesi; `Umut-Der Kermes Gelirini Açıkladı`
Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Umut-Der Gıda Bankası, 13 Haziranda başlayıp 4 gün devam eden kermesten gelen geliri açıkladı. Elde edilen gelirin fakir ve muhtaçlara dağıtılacağı kaydedildi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Konutlara Hücum!`
Batman Emekliler Derneği`nin bin 188 konut projesi için kayıtları süresinden üç gün önce doldu. Dernek Başkanı Fikri Çelik, konutlara ilgi gösteren emekliler ile üyelerine teşekkür etti. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir