• DOLAR 34.273
  • EURO 37.358
  • ALTIN 2913.12
  • ...
Orduda Onemli Değişiklikler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu`nda, Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

TBMM`de kabul edilen kanun teklifiyle, eşi başörtülü olan subayın da kurmay ve general olmasının yolu açıldı. Ayrıca Bakan`dan, vicdani ret konusunda çalışma başlatıldığı açıklaması geldi.

EŞ DURUMU KRİTER OLMAYACAK

Buna göre, Harp Akademileri ile komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine girişte ``eşinin tutum ve davranışları`` kriter olmayacak. Bunun yerine, sıralı üç sicil amirinden en az ikisi tarafından Akademiye girmeye layık görülmeyerek hakkında olumlu nitelik belgesi verilmeyen subaylar, Kuvvet Harp Akademileri ile komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine alınmayacak.

Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisinde eğitim öğretim süresi kurmay subaylar için 5 ay olacak.

SİGORTA PRİMİNİ BAKANLIK YATIRACAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu`nda, Harp Akademileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, zorunlu askerlik hizmetini yapan Mehmetçiklerin, askerlik süresi boyunca sigorta primlerinin Bakanlıkça yatırılması için çalışma yaptıklarını ve diğer Bakanlıkların görüşlerine gönderildiğini bildirdi. Yılmaz, ``Yani diyoruz ki milleti işinden alıyoruz, işinden aldığımıza göre, bunun sigorta primlerini yatırmamız da çok normal`` dedi.

VİCDANİ RET ÇALIŞMASI

Teklifin görüşmelerinde hükümet adına milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vicdani ret konusu ile ilgili çalışma başlattıklarını açıkladı.Yılmaz, ``AİHM`nin mahkumiyet sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde, vicdani retle ilgili çalışma düşünülmektedir. Kişiye ya askerlik ya da ceza gibi tercih hakkı tanınması doğrultusunda çalışmamız vardır`` dedi.

Bakan Yılmaz, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı`nın, 2014 yılının sonunda Isparta`ya taşınacağını da açıkladı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir