• DOLAR 34.239
  • EURO 37.318
  • ALTIN 2933.315
  • ...
Hüseyin Çelik, Geçici İşçileri Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İnönü İlköğretim okulunun temel atma töreni için Van`a gelen Hüseyin Çelik deprem sonrası 8 aylığına işe alınan işçiler tarafından karşılandı.

 

Törende, TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programı) kapsamında işe alınan işçilere hitaben Bakan Çelik, \"Şu anda binlerce arkadaşımız bu projeden yararlanarak çalışıyor. Şu anda yönetmelikte bir değişiklik yapacağız. Daha önceki yönetmelik şu şekildeydi: Bu arkadaşlarımız 8 ay çalışacak, sonra işten çıkarılacak, 2 yıl bekleyecek ve tekrar işe girecekler şeklindeydi. Şimdi ise yeni durumda yönetmelik değişti. Yönetmelik Başbakanlığa sunuldu. Sadece resmi gazetede yayınlanması bekleniyor\" dedi.

 

Önümüzdeki Cuma günü iş sürelerinin dolacağı endişesi içinde olan geçici işçilere bu sürenin bir ay daha uzatıldığını ifade eden çelik; okulların yeniden açılmasıyla birlikte çalışanların 2 yıl beklemeden tekrar işbaşı yapacaklarını dile getirdi.

 

Çelik, \"Buraya gelmeden önce çalışma bakanımızla görüştüm. Her şey hazır, yönetmeliği, değişmesi için Başbakanlığa gönderdik. Siz de çalışmaya evinize ekmek götürmeye devam edeceksiniz\" diyerek geçici işçileri sevindirdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir