• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kanser Vakalarında Erken Teşhis Önemli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı ve University Of Pittsburgh Cancer Center işbirliği ile düzenlenen 4. Uludağ Tıbbi Onkoloji Sempozyumu, 28 Haziran -1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sempozyum kapsamında yapılacak proje yarışmasında dereceye giren uzmanlara çeşitli ödüller verilecek.

Sempozyum Eşbaşkanı Prof. Dr. Atilla Soran, Dördüncü Uludağ Tıbbi Onkoloji Sempozyumu`nu gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduklarını belirtti. Prof. Soran, "Pittsburgh Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve ikili bilgi ve beceri paylaşımını hedefleyen bu ortak toplantıların, meme kanserine emek veren meslektaşlarıma ve bize katkısını net bir biçimde görmüş olmak, birlikteliği sürdürmek adına hepimize güç ve motivasyon kazandırmaktadır. İki yılda bir gerçekleştirilen ve sekizinci yıla ulaşan beraberliğimiz bir çok ulusal araştırma projesine de vesile olmuştur. Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde, uygulamadaki yeniliklerin bilginin üretildiği ana kaynaktan öğrenilmesi çok önemli bir fırsattır. Uygulamada en yakın mesai arkadaşlarımız olan hemşirelerimiz için de bu sempozyumlar kapsamında hem ulusal hem uluslararası eğitim programları düzenlenmiş ve çok olumlu geri bildirimler alınmıştır. Bu yıl da hemşirelik oturumları programa entegre biçimde gerçekleştirilecektir." dedi.

"ERKEN TEŞHİS VE BİLGİLERİN PAYLAŞIMI ÖNEMLİ"

Sempozyum eşbaşkanlarından Prof. Dr. Türkkan Evrensel de Türkiye`nin, bütün tıp dallarında olduğu gibi Onkoloji alanında da çağdaş tedaviyi uygular ve üretir durumda olduğunu söyledi. Evrensel, şunları kaydetti: "Hepimizin bildiği gibi, korunma ve erken teşhis ve bilgilerin hedef kitle ile paylaşımı tedaviye oranla daha önemlidir. Bu konuda da sempozyumun açılışında hedef kitleye yönelik önemli ülkemiz verilerinin kullanıldığı toplantılar gerçekleştirilecektir. Sempozyumların düzenlenmesi günümüz koşulları da dikkate alındığında giderek daha fazla fedakarlık gerektiren bir hal almaktadır."

CİHAN 

Bu haberler de ilginizi çekebilir