• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karabük`te Orman Yangını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ovacık İlçesi`ne bağlı Doğanlar köyü Esen mevkiinde yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangın yaklaşık 40-50 hektarlık alanda etkili olurken, söndürme çalışmaları sürdürülüyor.


Yangına, Karabük ve Ovacık itfaiye ekiplerinin yanı sıra Ankara, Bolu, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı ve ilçelerden sevk edilen 40 arazöz ve itfaiye ekibi müdahale ediyor.


Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, saat 17:00 sıralarında ihbar geldiğini ve arazinin sırp ve dağlık bölge olması nedeniyle güçlükle söndürülmeye çalışıldığını söyledi.


Yangın bölgesine gelen orman ve jandarma ekiplerinin ilk belirlemesine göre yıldırım düşmesi sonucu çıktığını düşündüklerini ifade eden Uzunsoy , `Havanın sıcak ve kuru otların yoğunluğu nedeni ile rüzgarında etkisiyle yangın giderek büyüdü. Arazi şartları engebeli olduğundan müdahalemiz devam ediyor. 40 ila 50 hektar alanında yer yer örtü ve tepe yangını olarak devam ediyor. Arazi şartlarının zor olması bizi sıkıntıya düşürüyor. Hava aydınlanmadan yangını söndürmek için çaba sarf ediyoruz. Genel Müdürlüğümüz çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ve itfaiye ekiplerini buraya sevk etti` dedi.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir