• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Geleceğin Mühendisleri Tünel İnşaatını Yerinde Gördüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü DSİ tarafından yapımı sürdürülen Batman Barajı Sağ Sahil Sulama Sahasında inşa edilmekte olan sulama kanalları, tüneller ile sifon yapılarını incelediler.

 

Teknik incelemelere Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yaşar Eren başkanlığında Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. M. Tahir Nalbantçılar, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Y.Doç. Dr. Murat Ünal yanısıra DSİ Batman Şube Müdürlüğü yetkililerinden Süleyman Tekin, Jeoloji Mühendisi Ahmet Altunç ile Nasıroğlu İnşaattan Jeoloji Mühendisi Veysel Ekinci katıldı.

 

Teknik heyet Sağ sahil sulamasının yaklaşık 65. kilometresindeki D-10 nolu tünel inşaatı ile sifon yapısı inşaat çalışmalarını incelediler. Daha sonra T-11 nolu tünel inşaatında devam eden iksa çalışmalarını ve tünel kazısını yerinde inceleyen Jeoloji Mühendisliği Bölümüne DSİ yetkilisi Süleyman Tekin, sürdürülen inşaat çalışmaları hakkında bilgi vererek, \"Bu sulama projesi ile Batman Barajından temin edilecek su, bölgedeki susuz tarım arazilerine verilerek sulu tarım yapılmasını temin edecektir\" dedi.

 

Tünel inşaatını yapan firma sahibi Jeoloji Mühendisi Ahmet Altunç, 1375 m uzunluğa sahip T-11 Nolu tünelde iki adet manevra, iki adette karşılaşma cebi olacağını da belirterek, \"5,30 Metre çapta kazılan tünel iksa ve betonlama çalışmalarından sonra net 4,00 metre çapa sahip olacaktır\" şeklinde konuştu.

 

Sulama sahasındaki diğer sulama yapılarından sulama kanallarında da inceleme de bulunan heyet adına açıklama yapan Prof.Dr. Eren, \"Batman ve civarındaki sulanamayan tarım arazilerine hayat verecek bu projenin çok önemli olduğunu teknik geziye katılan heyetimizin bilgi birikimine ve deneyimine çok önemli katkılar sağladığını ve öğrencilerimizin de ilk kez canlı olarak bir tünel yapımını izleme fırsatını yakalamıştır. Bize birikimlerini aktaran DSİ ve firma yetkililerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz\" dedi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir