• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
28 İspanyol Bankasının Notu Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 28 İspanyol bankasının uzun vadeli mevduat ve borçlanma notunu 1-4 kademe arasında değişen oranlarda düşürdü. Kuruluş, buna gerekçe olarak ‘İspanya’nın kredibilitesinin zayıflamasını ve mevcut risklerin bankacılık sektörüne maliyetinin ağırlaşabileceği yönündeki beklentisini’ gösterdi.

Not indirimi, Madrid hükümetinin İspanyol bankalarının yeniden sermeyalendirilmesi için Euro Grubu’na resmen başvuruda bulunduğu güne denk geldi. İspanya Hazine Bakanı Cristobal Montoro, sektörün iyileştirilmesinin ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Moody’s iki hafta önce de İspanya hükümetinin A3 olan uzun vadeli kredi notunu ‘çöp seviyesi’nin bir üstü olan Baa3’e çekmişti. Bu arada, İspanyol bankaları için uluslararası mali yardım talebi, piyasalarda satıcılı bir seyir izlenmesine neden oldu. Madrid borsası dünü kayıpla kaparken, İspanya’nın 10 yıl vadeli devlet bonolarında faiz oranı yüzde 6,59’a yükselerek rekor kırdı.

İspanya’da emlak balonunun patlamasıyla krize giren bankaların kurtarılması için 62 milyar euroya ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor. Madrid hükümeti, Euro Bölgesi ülkelerinden 100 milyar euro talep edebileceğini bildirmişti. İspanyol bankalarına aktarılacak nihai yardım miktarına ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Kaynak: Ajanslar
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir