• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Tekel Binası Artık Tinercilerin Tekelinde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Cumhuriyet caddesinde bulunan eski tekel binasının ek kısmı olan arka tarafı tamamen kaderine terk edilirken, bina artık tinercilerin mekanı durumuna geldi.

 

Bina yakınında bulunan esnaf, tinercilerden rahatsız olduklarını belirtirken, yetkililerin bu konudaki vurdumduymaz tavrına dikkat çekti.

 

Tinercilerin insafına terk edilen binanın hemen karşısında berberlik yapan Erkan Gül, binanın adeta tinercilerin yuvası haline geldiğini belirterek, tinercilerin özellikle akşam saatlerinde geldiklerini, kendilerinden bazen sigara istediklerini ve bu yüzden rahatsız olduklarını dile getirdi.

 

Çevre esnaftan Fethullah Bildirici ise; tinercilerin akşam saatlerinde geldiklerini söyleyerek ailelerin buradan geçerken tedirgin olduklarını ifade etti.

 

Bildirici, \"Hiçbir yetkili bu binaya sahip çıkmıyor. Yetkililerden ricamız buranın yıkılıp park vb gibi halkın yararına olabilecek yerlere dönüştürülmesidir\" dedi.

 

\"Binada Esrar ve Uyuşturucu Satıldığı Oluyor\"
Daha önce binanın olduğu yerin yol olarak gözükmesi yüzünden mahkemelik olduğunu dile getiren esnaftan Selim Yılmaz ise; binanın yıkılıp yola dönüştürülmesi gerektiği söyledi.

 

Yılmaz, geceleri tinercilerin binada barındıklarını belirterek, \"Van`ın en işlek yerinde olan bir yerin bu şekilde olması Van`a yakışmıyor. Tinerciler binada akşamları tiner çekerken, binada esrar ve uyuşturucu satıldığı da oluyor\" diyerek olayın vahamet derecesini ortaya koydu.

 

Öte yandan tinercilerin, tuvalet ihtiyaçlarını binada yapmaları ve kullandıkları maddelerden dolayı bina içerisini ağır ve kesif bir koku kaplarken, binada alkol şişelerinin de olması dikkatlerden kaçmadı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir