• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
\"ÖSYM Öğretmenlere de Görev Versin\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı açıklama yaparak, LGS ve LYS`de öğretmenlere görev verilmediğini belirtti.

ÖSYM tarafından yapılanı LGS ve LYS sınavlarında okul idarecilerine en az 4 görev verilirken öğretmenlere en fazla bir görev verildiğini belirten Sevinçer, \"Bu anlamda öğretmenlere yapılan bu haksızlığın ÖSYM tarafından kamuoyuna mantıklı bir izahının yapılmasını bekliyoruz\" dedi.
Öğretmenler ve idareciler arasında bir ayrım yapmanın doğru olmadığını düşündüklerini dile getiren Sevinçer, \"Bu yanlış uygulamanın bir an önce son bulmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Bundan sonra yapılacak sınavlarda ÖSYM`nin ayrım yapmadan eşit ve adil bir uygulama yapmasını bekliyerek konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Geçen yılllarda ÖSYM`nin buna benzer yanlış bir uygulama ile bayan öğretmenlere görev vermeyerek kadın-erkek ayrımı yaptığını vurgulayan Sevinçer, \"Şimdi ise idareci -öğretmen ayrımı yapılarak ikili uygulamaya gidilerek yanlış yapılmıştır. ÖSYM`den beklentimiz bundan sonra hiç bir ayrım yapmadan eşit bir görev dağılımı yapmasıdır\" çağrısında bulundu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir