• DOLAR 32.647
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2427.37
  • ...
Maliki’yi Bir Ay İçerisinde Düşüreceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuveyt’te yayımlanan er-Rey gazetesine demeç veren Irakiye Lideri İyad Allavi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi tek taraflı davranmakla suçladı ve Maliki’nin gensoru ile düşürülmesinin hala geçerliliğini koruduğunu söyledi.

Irak parlamentosunda Maliki’ye güvensizlik oyu verilmesi için oluşturulan siyasi komitenin ön çalışmaları sürdürdüğünü belirten Allavi, üç hafta veya bir aylık bir süreç içerisinde Maliki hakkında gensoru verileceğini söyledi.

“Biz hiçbir başbakanının iki dönemden fazla iktidarda kalmasını istemiyoruz. Hatta bir dönem bile yeterlidir. Çünkü bir kişinin, grubun veya taifenin iktidarı ele geçirmesi kabul edilemez” diyen Allavi, Maliki’nin gensoruyla düşürülmeye çalışılması sürecinde el-Irakiye ittifakından ayrılanlarla ilgili olarak da “onlar zaten istikrasız kişiler, tehditle ya da rüşvetle saf değiştiriyorlar” diye konuştu.

Öte yandan Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Maliki’ye gensoru meselesinin birkaç gün içerisinde parlamento gündemine alınacağını belirtirken Başbakan Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı üyeleri de Usame Nuceyfi’nin meclis başkanlığından düşürülmesi için çalışma başlattı. 

YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir