• DOLAR 34.126
  • EURO 37.076
  • ALTIN 2950.299
  • ...
Kardeşler Topluluğuna Zulümler Yapılarak Ayırmak İstiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Saadet Partisi GİK üyesi, 19 ve 20. Dönem Van Milletvekili Fethullah Erbaş, Diyarbakır Saadet Partisi İl Binasında bir basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi.

 

Erbaş, basın açıklamasında Necmettin Erbakan, dışında kimsenin doğu bölgesinde bir çivi çakmadığını belirterek Erbakan döneminde yapılan icraatları anlattı.

 

Bu Ülkede Türk`ün, Ne Kadar Hakkı Varsa Kürd`ün de O Kadar Hakkı Vardır

Erbaş, Erbakan`ın Kürt sorununa bakış açısının halen partilerinin resmi görüşünü olduğunu açıklayarak bütün Müslümanların kardeş olduğunu vurguladı. Bu ülkede Türk`ün, Türk kökenli bir vatandaşın ne kadar hakkı varsa Kürt kökenli vatandaşında o kadar hakkı vardır.

 

Kişilerin birbirine üstünlüklerinin takva ile olduğunu hatırlatan Erbaş daha sonra basın açıklamasını şöyle sürdürdü: \" Bu kanun önünde böyle değil, fiiliyata da böyle olması lazımdır. Bizler ayrımcılığın karşısındayız. Erbakan Hoca Bingöl`de yaptığı bir konuşmada aynen şunu demişti: `siz çocuklara sabahleyin Türküm doğruyum çalışkanım derseniz, benim Kürt kardeşimde yarın kalbi kırılır der ki; bende Kürdüm bende sende daha çalışkanım, bende sende daha doğruyum demez mi? ` bu ayrımcılığı niye yapıyor dedi, kendisine tam 1 yıl ceza verdiler. Müslüman`ın Kürd`ü Türk`ü Arab`ı olmaz. \"

 

Madem Bağımsız Bir Devlet Talebiniz Yok Bu Kadar İnsan Öldürmenin Manası Ne

Bu kardeşler topluluğuna zulümler yapılarak ayırmak istiyor diyen Erbaş, madem bağımsız bir devlet talebiniz yok bu kadar insan öldürmenin manası ne diye sorarak ölenlerin Türk`te olsa, Kürt`te olsa, Acem`de olsa sonuçta Müslüman olduğunu belirti.

 

Dünya`da Sadece Müslümanlar Öldürülüyor

Dünyada sadece Müslümanların öldürüldüğüne vurgu yapan Erbaş basın açıklamasına şöyle devam etti: \" Bunlar Irak`a geldiler Irak`taki Müslümanları öldürdüler, Afganistan`a girdiler Afganistan`daki Müslümanları öldürdüler, Bosna`ya girdiler o kadar Hıristiyan var kimseyi öldürmediler Bosna` daki Boşnakları öldürdüler. Geldiler gittiler Libya`ya girdiler oradaki Müslümanları öldürdüler Somalı`yı vurdular Somalı`daki Müslümanları öldürdüler, Sudan`ı vurdular Sudan`daki Müslümanları öldürdüler. Bunların derdi sadece Müslümanları öldürmektir.\"

 

Türkiye`nin Dost Olduğu Tek Bir Komşu Ülke Yok

Erbaş şimdi de bizi Suriye ile savaştırmaya niyetlerinin olduğunu söyleyerek, Müslümanları yeniden birbirine düşürmek istiyorlar dedi. Hükümettin birçok noktada noksanlıkları olduğunu belirten Erbaş basın açılamasını şu sözlerle kaydetti: \"Hükümettin dış politika alanında hataları çok büyük. Uyarmak için gidip kendilerine söylüyoruz ama bizi dinleyen yok. İktidara geldikleri zaman komşuları ile sıfır sorun dediler. Şu anda Türkiye`nin dost olduğu tek bir komşu ülke kalmadı.\" (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir