• DOLAR 34.206
  • EURO 37.219
  • ALTIN 2934.169
  • ...
Diyanet`in Yeterlilik Sınavında Haksızlık İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Diyarbakır`da 7 Haziran ve 15 Haziranda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Diyanet Yeterlilik Mülakat Sınavına katılan Hüseyin Yaz ve Ramazan Bozkurt kendilerine haksızlık yapıldığını ve yapılan sınavda kamera sisteminin olmadığını iddia ederek, suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.
 
Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan İlahiyat Fakültesi mezunu Hüseyin Yaz ve İmam Hatip Lisesi mezunu Ramazan Bozkurt, 4 ay boyunca yazılıya, 2 ayda sözlüye çalıştıklarını söyleyerek, bu altı aylık çalışmalarının sonucunun komisyonda bulunan iki kişinin dudağı arasında olduğunu belirtiler.
 
Komisyon üyelerinin kişinin ilmine göre davranmadığını, ifade eden Yaz ve Bozkurt daha sonra şöyle dediler: "Sözkonusu komisyondaki şahıslar kişinin ilmini baz almıyorlar, sadece diksiyona, kıyafetin takım elbise ve kravatlı olup olmadığına dikkat ediyorlar. Bizler bütün ezberlerimizi ve diğer soruların bütün soruların cevabını verdik. 2. Komisyondaki üyelerden şikâyetçiyiz ve kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız."
 
Mülakat Sınavında kameraların olmadığını iddia eden Yaz ve Bozkurt, sınavın tekrarlanmasını ve ehil kişilerin komisyonda bulunması talebinde bulunarak, komisyon üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir