• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Tarafı Olmadığımız Bu Çatışma Sonlandırılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hakkari`nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu`na düzenlenen saldırıda öldürülen Piyade Onbaşı Cahit Kılıç`ın Diyarbakır`ın Hani İlçesine bağlı Gürbüz Beldesindeki taziye ziyaretine giderek aileye başsağlığı dileyen İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, İlke Haber Ajansı editörüne açıklamalarda bulundu.

Boş Zamanlarında Camide İbadet Ederdi
Piyade Onbaşı Cahit Kılıç`ın İmam Hatip Mezunu olduğunu ifade eden Gökdemir, merhumu yakından tanıdığını, mütedeyyin birisi olduğunu ve boş zamanlarını camide ibadetle geçirdiğini söyledi. Mütedeyyin insanlar olarak, hiçbir zaman bu kirli savaşın tarafı olmadıklarını kaydeden Gökdemir, Müslümanların kendi evlatlarının neye hizmet ettiği belirsiz bu karanlık ve anlamsız savaşın kurbanı olmak istemediklerini söyledi.

PKK-Devlet Çatışmasında Mütedeyyin Halk Mağdur Olmuştur
Gökdemir, İmam Hatip Derneği olarak, 30 yıldır süren ve binlerce insanın kaybına neden olan PKK-Devlet çatışmasının en büyük mağduru mütedeyyin halkımızın gencecik fidanları olduğuna inandıklarını söyledi.

İnancımıza Ters Düşen Bu Çatışma Sonlandırılmalı
Sosyal devlet olmanın gereği olarak buradan hükümete seslenen Gökdemir, "Bizler hiçbir şekilde tarafı olmadığımız ve inancımıza ters düşen bu çatışma ortamının bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Müslüman evlatlarımızın daha fazla buna kurban gitmesine izin verilmemelidir" dedi.

Tüm Karanlık Zihniyetleri Lanetliyoruz
Gökdemir sözlerine şöyle devam etti; "Yıllardır köhnemiş sosyalist hareketin savunucusu olan PKK hareketi Müslüman halkımızın dini değerlerine düşman bir tutum sergilemektedir. Aynı zihniyet mütedeyyin ve masum gençlerimizi kandırarak kendi kirli emellerine alet etmekten geri durmamakta, gençlerimizi çatışma ortamında kurban etmektedir. Ne hazindir ki; Laik devlet yapısının silahlı kuvvetleri Müslüman halkımızın gençlerini hizmet eri olarak orduya kabul ettiği ve çatışma ortamına hoyratça sürdüğü halde, aynı çocuklarımızı askeri liseliler ve harp okullarına almamak için bin bir türlü mazeret üretmektedirler. İmam Hatip gençlerimizin Ordu kademesine almamak için aşılmaz setler konmaktadır. Hakkari`de öldürülen İmam Hatipli gencimizde Müslüman mütedeyyin halkımızın genç fidanlarından biriydi. Bizler İslam gençliğinin ancak İslam`ın yüce değerleri uğruna gözünü kırpmadan seve seve savaş meydanlarında şahadet şerbetini içmelerini arzuluyoruz. Gençlerimiz ancak kendini bu uğurda feda edebilirler. Müslüman gençlerimizi bu danışıklı çatışma ortamına süren tüm karanlık zihniyetleri lanetliyoruz."

Yekvücut Olarak Küfre Karşı Durmalıyız
Bölgemiz başta olmak üzere tüm İslam beldelerinde emperyalist odaklarca tezgâhlanmış, Müslümanları birbiri ile çatıştıran etnik, ırkı, mezhep ve sosyal çatışmaların bir an önce son bulmasını temenni eden Gökdemir, "Müslümanların birlik ve beraberlik içinde yekvücut olarak küfre ve onun güç odaklarına karşı durmasını yüce Allah`tan niyaz ediyoruz" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir