• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Joost Lagendijk: AB Kesinlikle Müzakereleri Bitirmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurulduğu 1998 yılından beri Türkiye`nin önemli meselelerini tartışan Abant Platformu`nda, bu kez misafir aydınların gözüyle Türkiye tartışılıyor. `Türkiye Üzerine Farklı Bakışlar` konusuyla başlayan Abant Platformu`nun ikinci gününde `Avrupa Birliği Yolunda Türkiye` konusu tartışılıyor.

Bugünkü toplantıda söz alan Joost Lagendijk, Türkiye`nin yüzde 50`sinin hala Avrupa Birliği (AB) üyeliğini istediğini, yüzde 50`sinin ise ilgilenmediğini, bunun Polonya`da da yaşandığını ifade etti.

Çok yavaşlasa da halen müzakerelerin devam ettiğini hatırlatan Lagendijk, AB`nin kesinlikle müzakereleri bitirmeyeceğini savundu. Lagendijk, Fransa, Avusturya ve Alman hükümetleri, Kıbrıs konusunda değerlendirdiğinde 27 ülkeden 22`sinin bu müzakerelerin devamını istediğini belirtti.

Üye ülkelerin birçoğunun Türkiye`nin üye olmasını istediğini, bunun da müzakerelerin devam edeceği anlamına geldiğini belirten Lagendijk, Türkiye`nin bu süreci tek başına bitirebileceğini fakat gelişmelere bakıldığında sürecin Türkiye tarafından tek başına bitirilemeyeceğini ifade etti.

Lagendijk, AB ve Türkiye`nin müzakereleri hızlandırmak için bir beklenti içinde olduğuna dikkat çekti. Lagendijk, AB ve Türkiye`nin yeniden bu süreci hızlandırmak, hızlandırmak için doğru anı bulmaya çalıştığını ifade etti. 

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir