• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Uçağı Suriye mi Düşürdü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Brezilya`dan gelen Başbakan`ın uçağında bulunan Fatih Altaylı, uçakta neler yaşandığını canlı yayında anlattı.

Altaylı, düşen uçakla ilgili olarak haberleri İstanbul`a indikten sonra öğrendiklerini ve hemen Başbakan`a sorduklarını belirtti.

İşte Fatih Altaylı`nın anlatımıyla Başbakan`ın uçağında neler yaşandığı ve Başbakan`ın düşen savaş uçağıyla ilgili verdiği bilgiler.

"Olaylar şöyle gelişti İtalya`ya yaklaşıyorduk Akdeniz üstündeydik uaçağın rotası değişti dediler ama uçağın rotası değişmedi. Uçak istanbul`a inecekti ve sayın Başbakan İstanbul`da kalacaktı. Ancak İtalya üzerindeyken birden bire karar değişikliği oldu ve Sayın Başbakan`ın İstanbul`da kalmayacağı Ankara`ya devam edeceği söylendi. Biz bunun dışında uçakta Suriye ile ilgili bir kriz yaşandığı söylenmedi. Ne zamanki biz İstanbul`a indik cep telefonlarımızı daha havaalanına teker değer değmez açtık ve o zaman internetten gelen haberlere, ajanslara baktık gördük ki böyle bir kriz var.

Ve o zaman Başbakan`ın olduğu bölüme geçtik uçakta ve ben `Duydunuz mu olayı?` dedim `Evet haberim var` dedi.

Biz kendi duyduklarımız aktardık. Şuydu; "bir Türkiye F-16 uçağı Suriye sınırında Akdeniz üzerinde, Suriye`ye yakın bir yerde, sularında Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürüldü ve pilotlarda Suriye tarafından esir alındı" diye ajanslardan duymuştuk. Başbakan bu bilgileri teyit etmedi, `Pilotların Suriye`nin elinde olduğuna dair bizim bir bilgimiz yok` dedi. `Olduğunu da zannetmiyoruz. Şu an hem deniz hem hava kuvvetleri şu anda Doğu Akdeniz`de arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar ve çok şükür ki pilotlarımız hayatta sadece bir uçak kaybımız var` dedi.

Suriye`den de bu olayla ilgili anında çok ciddi bir şekilde özür geldiğini çok üzgün olduklarını hata olduğunu Suriye`nin belittiğini söyledi. Biz "büyük bir kriz olur mu" diye de sorduk, "Göreceğiz bakacağız dedi". Basın toplantısı Ankara`da olacak.

 Habertük

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir