• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...

VAN - Törene, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın`ın yanı sıra çok sayıda ziyaretçi iştirak etti.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Ticaret Borsası`nın işbirliğinde açılan Van Standı, açılış günü katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yöresel Ürünlerin tanıtılması ve markalaşmasının hedeflendiği fuarın açılışını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, \"Önümüzdeki sene bu fuarı uluslararası hale getireceğiz. Artık yöresel ürünlerimiz yurt dışına çıkacak. Burada tescil almaya başvurmamış ürün sergilenmemeli. Tüm ürünlerin tescillenmesi şart. Yerli malı yurdun malı dönemi bitti. Yerli malı bütün dünyanın malı olacak\" dedi.

 

İlimizin Marka Değerini Artırmayı Amaçlıyoruz

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, Van Standının ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Van`ın yöresel ürünlerinin böylesi önemli bir fuar da sergiledikleri için mutlu olduklarını belirterek \"Van ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Sahip olduğu potansiyelleri, yöresel ürünleri ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir. Biz de son yıllarda ilimizin tanıtımı için başlattığımız çalışmalar kapsamında, ulusal ve uluslar arası tüm organizasyonlara katılarak ilimizin marka değerini artırmayı amaçlıyoruz. Gördüğümüz ilgi karşısında bu konuda başarılı olduğumuz söyleyebilirim\" ifadesini kullandı.

 

20-24 Haziran tarihleri arasında açık kalacak 3. Yöresel Ürünler Fuarında açılan Van standında katılımcılara Van Kahvaltısının yanı sıra, ayran aşı da ikram ediliyor. Ayrıca Van Kilimi, Van Kedisi ve Van Savatlı Gümüş tanıtımı yapılıyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Standını ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu`na Van Savatlı Gümüşünden takı hediye etti.

 

3. Yöresel Ürünler Fuarında Van Standını, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, VATBO Genel Sekreteri Ali Kasapoğlu ve firma temsilcileri temsil etti. (Fikret Özkan - İLKHA)