• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

VAN- Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, KOSGEB Kredilerinde zaman zaman kaynak sorunu nedeniyle duraklamalar olduğunu belirterek \"Ancak yaptığımız girişimler ve ilimiz milletvekillerinin gayretleri ile KOSGEB`e başvuran ve asil listede bulunan tüm işletmelerin kredi başvuruları onaylandı. Buna gore şu anda krediye başvurup parasını alan işletme sayısı 3476 oldu. KOSGEB Başkanlığı tarafından aktarılan kaynak ile birlikte dün itibari ile KOSGEB tarafından onaylanıp aktif kullanıma hazır 100 bin TL.`lik Van Acil Destek Kredisi işletme sayısı 277, yine KOSGEB tarafından proaktif kullanıma hazır olan 30 Bin TL lik Van işletme Sermayesi Kredisi işletme sayısı 796 dır.
KOSGEB tarafından son aktarılan kaynak ile birlikte kredisi onaylanan toplam işletme sayısı 4549 oldu. Bu demektir ki, asil listede bulunup başvuran tüm işletmelerin kredi talepleri karşılanmış oldu.\" İfadelerini kullandı.

 

VATSO Başkanı Nadiroğlu, mevcut şartlarda KOSGEB Van İl Müdürlüğü ve müracaat edilen bankalar tarafından kabul edilen dosyalarda büyük artış olduğunu belirterek \"Ancak buna rağmen, hem KOSGEB Merkez Müdürlüğü, hemde Bankaların şubeleri tarafından kabul edilen, ancak temekkuz şubede bekletilen yani yedekte bekleyen firma sayısı 851. Milletvekillerimiz ve KOSGEB Başkanlığı ile yaptığımız görüşmede bekleyen bu işletmelerin de onaylarının en kısa sürede tamamlanacağını dolayısı ile KOSGEB Kredisine müracaat eden tüm işletmelerin kredi taleplerinin karşılanacağını bekliyoruz\" ifadesini kullandı.

 

KOSGEB kredisinin Van ekonomisine önemli katkı sunduğunu ifade eden Nadiroğlu, \"Yara alan Van ekonomisi KOSGEB kredileri ile toparlanma süreci yaşamıştır. KOBİ`lerin aldığı krediler piyasalara hareketlilik katmıştır. Bu nedenle sağlanan bu destekleri çok önemsiyoruz. Bu konuda emek veren başta valimize, Van Milletvekillerimize, KOSGEB Başkanlığına ve ilgili kurum amirlerine teşekkür ediyorum\" ifadesini kullandı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)