• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...

VAN - Mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla uygulanan `Büyüyen Anadolu`ya Kredi Kolaylıkları` (BAKK) programı tanıtım toplantısı proje ortaklarından Kredi Garanti Fonu, proje kapsamındaki 5 banka yetkilileri, Avrupa Yatırım Bankası İstanbul Temsilcisi Allain Terraillon ve Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

VATSO konferans salonunda gerçekleşen programda BAKK projesiyle ilgili bilgi veren Avrupa Yatırım Bankası İstanbul Temsilcisi Allain Terraillo, BAKK programının küçük ve orta ölçekli girişimcileri desteklemek amacıyla ortaya konulduğunu belirterek, \"Avrupa yatırım bankası içinde bu gibi işletmelerin desteklenmesi son derece önemli. Çünkü biz Avrupa Yatırım Bankası olarak zaten ekonomik gelişim ve kalkınma için bu küçük ve orta ölçekli girişimlerin motor görevi pozisyonu üstlendiğini düşünüyoruz. Bu aynı zamanda bölgesel kalkınma için de önemlidir. Küçük ve orta ölçekli girişimlerin desteklenmesi az gelişmiş bölgenin de genel olarak desteklenmesini sağlayacaktır\" dedi.

 

BAKK projesinin 1,5 yıldır sürdüğünü belirten Terraillon, toplamda 3 bin kadar işletmenin bu projenin bir parçası olduğunu söyleyerek, Van`da bu girişimin az olduğunu ve amaçlarından birinin de burada bu sayıyı arttırmak olduğunu kaydetti.

 

Yapılan toplantıda proje yöneticisi Özlem Çotuk, slayt eşliğinde projenin başvurma şartları, sponsorları, proje bileşenleri ve kimlerin faydalanabileceği hakkında bilgi verdi.

 

Çotuk, proje kapsamında kimlerin faydalanabileceği hususunda verdiği bilgide, mikro işletme ve kobi tanımına giren bütün işletmelerin bu projeden faydalanabileceğini belirtti.

 

Buna göre; 10`dan az çalışanı ve yıllık cirosu toplam 2 milyon avrodan az olan mikro işletmeler ve 250`den az çalışanı olan, yıllık cirosu 50 milyon avrodan az veya toplam aktif büyüklüğü 43 milyon avrodan az olan KOBİ niteliğindeki işletmeler projeden faydalanabilecek. (Fırat Arslan - İLKHA)