• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...

VAN - Çeşitli kurumlar tarafından desteklenen ve genel olarak DAKA`nın projeleri kapsamında bölge halkına açılan hibe programlarının başvuru takvimi açıklandı. Açıklanan takvime göre, uygulanacak olan hibe programlarına başvuru tarihleri ve miktarları belirtilerek başvuru yapacak olanların belirtilen tarihler arasında başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi.

 

Konu ile ilgili olarak Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
\"(DAKA) Hibe programları kapsamında desteklenecek olan projeler ve bu projelere verilecek olan hibe desteği aşağıda belirtilmiştir.

Türkiye`de Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Hibe Programı
İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Türkiye`de mesleki eğitimin içeriğini geliştirmek ve kalitesini artırmak amacıyla hibe programı yayınlanmıştır. 16 Milyon Euro`luk toplam bütçesi bulunan program kapsamında projelere 250.000 Euro`ya kadar hibe desteği sağlanacaktır. Ön başvuruların sunulması için son başvuru tarihi 16 Temmuz 2012`dir.

 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Hibe Programı
Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yürütülmekte olan AB Hibe Programı kapsamında 24 ilde Kadına yönelik şiddet ile mücadele konusunda sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi amacıyla projeler beklenmektedir. Hibe programı için başvurular 27 Temmuz 2012`de sona ermektedir.

 

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Özendirilmesi Hibe Programı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından uygulanmakta olan hibe programı kapsamında Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerinde gerçekleştirilecek projeler için toplamda 5.000.000 TL`lik kaynak tahsis edilmiştir. Hibe programına başvurular için son tarih 7 Eylül 2012`dir.

 

Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Hibe Programı
Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yürütülen program kapsamında sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve kamu eğitim öğretim kurumlarının başvurabildiği hibe programı yayınlanmıştır. Program kapsamında proje bütçelerinin %90`ına kadar hibe desteği sağlanacak, projelere 100.000 Euro`ya kadar hibe tahsis edilecektir. Ön başvurular için son başvuru tarihi 20 Temmuz 2012`dir.

 

Hakkari`de Meyvecilik ve Sebzeciliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan hibe programı kapsamında Hakkari`de meyvecilik ve sebzecilik potansiyelini harekete geçirmek, komşu ülkelere yönelik potansiyel ihraç ürünleri üretimini teşvik etmek amacıyla hibe programı başlatılmıştır. Hibe programı için başvurular 7 Eylül 2012`de sona ermektedir.

 

IPARD AB Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri 6 Etap Çağrısı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülmekte olan IPARD Hibe Programı kapsamında 20 ilde tarımsal işletmelere 1.000.000 Euro`ya kadar hibe desteği verilecek. Hibe Programı kapsamında et ve süt sektöründeki üreticiler, et ve süt işleme ve pazarlama faaliyeti gerçekleştiren işletmeler, meyve-sebze işleme, su ürünleri, kıyı balıkçılığı ve kırsal turizm alanında faaliyet gösteren/gösterecek üretici, işletme, kooperatif ve üretici gruplarına hibe desteği verilecektir. Projeler için son başvuru tarihi 9 Temmuz 2012`dir.\" (Fikret Özkan - İLKHA)