• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayınlanan gazetelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

 

VAN OLAY GAZETESİ: MTA`nın Korkutan Van Depremi Raporu
Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü`nün 23 Ekim 2011 tarihinde Van`da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından `Saha gözlemleri ve kaynak faya ilişkin ön değerlendirme` raporunda korkutucu sonuçlar ortaya çıktı.

 

Mısır`ın Seçimin Galibi `Mursi`
Muhammed Mursi Mısır`ın ilk `seçilmiş` cumhurbaşkanı oldu. Mısır`da 30 yıllık baskıcı Mübarek rejiminden sonra gerçekleştirilen ilk özgür seçimlerin ikinci turu, Anayasa Mahkemesi`nin Meclisi iptal kararının gölgesinde yapıldı.

 

Kayalıkta Sıkışan Genç Boğularak Öldü
Van`da bir genç, serinlemek için girdiği gölette boğuldu.

 

VAN POSTASI: Van`da Eğitim Sorunları Çalıştayı
Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ortaklığıyla Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü`nde `Van Eğitim Sorunları Çalıştayı` yapıldı.

 

Van Belediye Başkanı Kaya, Görevinden Uzaklaştırıldı
Terör örgütü PKK`nın şehir yapılanması KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın, İçişleri Bakanlığı`nca geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

 

Yaz Kur`an Kursları Başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı`nca her yıl yaz aylarında düzenlenen ve çocukların camilerle tanışarak hem Kur`an-ı Kerim`i okumayı öğrendikleri hem de dini bilgiler aldıkları Yaz Kur`an Kursları Van`da başladı.

 

VAN GÖLÜ EKSPRES: Avusturya`dan Van`a Süt Sığırı
Van Ticaret Borsası`nın (VATBO) 32 girişimciyle kurduğu Van Organize Tarım İşletmeleri A.Ş. (VOTAŞ) tarafından Avusturya`dan alınan simental cinsi 144 süt ineği, Van`a getirildi.

 

Çaldıran`da Sel Baskını
Van`ın Çaldıran ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel sonucu birçok evi su bastı.

 

VAN SESİ: Sorumlusu Kimdir?
Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır: Bölgemiz öğretmenler için bir denetleme tahtası, bir deney yeridir. Öğretmenlerimiz tam Van`da öğretmenliği öğrendiği sırada batı illerine gidiyor\" dedi.

 

Başkan Kaya Görevinden Uzaklaştırıldı
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

 

DOĞU ANADOLU: Yetkilileri İsyan Etti
Yukarı Dikme Köy Muhtarı İbrahim Ziyanak: \"Köyümüz büyük bir risk altında. Geçen yıl oluşan sel baskını nedeniyle Helin Zınk adında 4 yaşındaki bir kız çocuğu öldü.\"

 

Kentsel Dönüşümde Bilinmesi Gerekenler
Gayrimenkul hukukçusu Avukat Emre Alcan, depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen binaların dört ay içinde yıkılacağını söyledi.

 

GAZETE VAN: Van`da Oturma Eylemli Protesto
Belediye Garajı önünde toplanan BDP yöneticileri ve belediye çalışanları buradan Van Belediyesi`nin Cumhuriyet Caddesi üzerindeki binası önünde oturma eylemi düzenledi.

 

PRESTİJ HABER: Kıyı Çizgisini Değiştirdi
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, oluşturduğu araştırma birimi tarafından 23 Ekim 2011 tarihinde Van`da meydana gelen depremini araştırdı.

 

BÖLGE GAZETESİ: \"İthal Eden Değil, İhraç Eden Ülke Olacağız\"
Van Ticaret Borsası (VATBO) ile Van Ziraat Odası`nın 32 ortakla birlikte 20 milyon TL yatırımla gerçekleştirdiği şirketin yurt dışında ithal ettiği ikinci canlı hayvan partisi de Van`a ulaştı.

 

HABERVAN: Van`da Boğulma Olayı 1 Ölü!
Van`da bir genç, serinlemek için girdiği gölette boğuldu.

 

Van Haber TV: Depremzede Boksörden Büyük Başarı
Kars`ta düzenlenen `Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası`nda Vanlı Ergün Demir sıkletinde birinci oldu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir