• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Has Parti Cezaevi Önünde Basın Açıklaması  Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Has Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Baki Özmen, İl yönetim kurulu üyeleri, Has Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tepe, Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri, Has Parti Karaköprü Belde Başkanı C.Cahit Coşkun ile Karaköprü Belde Yönetim kurulu üyeleri, 13 mahkumun yanarak can verdiği Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

 

Basın açıklamasını Has Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Baki Özmen yaptı.

 

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde, kapasitesinin 5 katının üzerinde mahkûmun kaldığını ifade eden Özmen, \"Has Parti olarak bu olayın takipçisi olacağız. Hukukçu arkadaşlarımızla birlikte olayı sonuna kadar takip edeceğiz. Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinin kapasitesinin çok çok üzerinde olduğunu bizler önceden de biliyorduk. Çıkan olay yönetimin bir zaafıdır. Şanlıurfa ceza evinin kapasitenin çok üzerinde mahkûm barındırması nedeniyle 13 vatandaşımızın hayatına mal olmuştur. Bu olay kabul edilemez bir olaydır.\" dedi.

 

Özmen açıklamalarına şöyle devam etti: \"Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi bırakın Avrupa standartlarına uymasını, insani normlara da hiç uymayan bir ceza evidir.

 

Has Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile de görüşme yaptık. Genel Merkez bazında da olayın takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyorum.
Hukukçu arkadaşlarımızla birlikte bir komisyon oluşturmuşuz kesinlikle bu konunun peşini bırakmayacağız.
Vefat etmiş veya yaralanmış olan vatandaşlarımızın yakınlarının elinde her hangi bir bilgi veya belge varsa bize ulaştırmalarını istiyoruz.\"

 

Cumartesi günü, gece saat 23.00 dolaylarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinin C Blok 15 numaralı koğuşunda çıkan kavga ve yangın nedeniyle 13 tutuklu yaşamını yitirmiş, 5 tutuklu ise yaralanmıştı. (Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir