• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batmanlı Esnafın Toz İsyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kısmet ve Çarşı Mahallelerinin kesiştiği İluh Caddesi yakınında bulunan esnaf toz yüzünden dükkânlarını açamaz duruma geldi. Yaklaşık 4 yıldır 823. Sokağın bozuk olmasından dolayı esnaf toz dumanı içerisindedir.

Esnaf adına açıklama yapan Diyaaddin Gülmez, Cemil Altun ve Osman Kalkan, işlerinin zaten düşük olduğunu, toz yüzünden de işyerlerini açamaz duruma geldiklerini söylediler.


Birçok defa sorunu yetkililere bildirdikleri halde ilgilenen olmadığını iddia eden esnaf, yazın gelmesiyle kum taşıyan araçların sokaktan geçmesiyle çıkan tozun dükkânlarına girdiğini ve kendilerini de müşterilerini rahatsız ettiğini söylediler. Esnaf, \"Bu durumda müşterilerimiz başka dükkânlara gidiyorlar. Bu da işlerimizi iyice bozuyor ve bizleri zor durumda bırakıyor\" dediler.

Yaz mevsiminde işlerin düşük olduğunu, toz nedeniyle daha da kötüleştiğini ve mağdur duruma düştüklerini dile getiren Esnaf, \"Buradan yetkililerle sesleniyorum; biran önce bu toz sorununu çözün, mağduriyetimizi giderin. Sokak asfalt yapılsa bu sorun ortadan kalkar. Bunu yapmak çok mu zor? Asfalt yapılırsa bizde rahatlarız, buradan geçen vatandaşlarda rahat eder\" şeklinde konuştular. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir