• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Heniyye: Nehru`l Barid Kuşatması Kalksın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke ile yaptığı telefon görüşmesinde Lübnan`daki Filistinli mültecilerin ve özellikle de Nehru`l-Barid Mülteci Kampı`nda yaşayanların durumu hakkında bilgi aldı.

Lübnan`ın Trablus kentindeki Nehru`l-Barid Kampı`nda Lübnan ordusu askerleri Ahmed Kasım isimli Filistinli genç çocuğu öldürmüş ve birçok kişiyi de yaralamıştı.

Heniyye, Filistinli mültecilerin üzerine gereksiz yere ateş açılmasını kınayarak, Lübnan Hükümeti`nden olayın soruşturulmasını ve kampın çevresindeki askeri kuşatmanın kaldırılmasını istedi.

Filistin Başbakanı ayrıca Nehru`l-Barid Kampı`nın yeniden imarının en kısa sürede yapılması ve kamptan uzaklaşmak zorunda kalan ailelerin kampa yeniden dönüşünün sağlanması çağrısında bulundu.

Heniyye, Nehru`l-Barid Mülteci Kampı`nın Filistin davasının simgelerinden biri ve Filistinli mültecilerin sürgün edildikleri vatan topraklarına dönüş yolunda bir istasyon olduğunu söyledi.

Lübnan`daki mülteci kamplarının güvenliği ve istikrarı ile Lübnan`ın sosyal barışına, mültecilerin canlarını ve onurlarını korumaya önem verdiklerini ifade eden Heniyye, Filistinli şehit gencin ailesine de başsağlığı diledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir