• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Miraç Kandili Nedeniyle Türkçe-Kürtçe Mevlit Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Şevket Başak Camii`nde Miraç Kandili nedeniyle mevlit verildi. Mevlide Batman İl Vaizi Ahmet Duran, Şevket Başak Cami İmamı M.Şirin Artunç ve cami cemaati katıldı.

 

Program yatsı namazından sonra, Batman Müftülüğü korosunun okuduğu Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Batman İl Vaizi Ahmet Duran`ın miraç gecesi ile ilgili yaptığı konuşma ile devam etti.

 

Duran, Miraç gecesinin, Peygamber efendimizin, bir gece vakti Allah tarafından Mescid-i Haram`dan aldırılarak Mescid-i Aksa`ya götürülmesi, oradan da göklerin ötesine yükseltilerek zaman ve mekândan münezzeh olan Allah katına çıkartılmasının yaşandığı mübarek bir gece olduğunu belirterek, \"Mescid-i Aksa`dan göklere ve ötesine çıkarılmasına Miraç diye zikredilir\" dedi.

 

Bu mübarek gecede 5 vakit namazın farz kılındığını belirten Duran, \"Vücutta baş ne ise dinde de namaz o şekilde önemlidir. Bu yüzden bu gece bol bol namaz kılıp tövbe edelim. Müslüman kardeşlerimize ana babamıza dua edelim. Zulüm altında bulunan özellikle Mescid-i Aksa da ki kardeşlerimize ve dünyanın her yerinde zulüm gören kardeşlerimize dua edelim. Rabbim bu hayırlı gecede günahlarımızı af etsin kandiliniz mübarek olsun\" diyerek konuşmasına son verdi.

 

Ahmet Duran`ın konuşmasından sonra, program Batman Müftülüğü korosunun Kürtçe ve Türkçe okudukları mevlit ve ilahilerle devam etti.
Okunan mevlit ve ilahilerden sonra Ahmet Duran dua etti, \" Allah`ım bu mübarek günde bizim günahlarımız af eyle. Bizi senin istediğin yolda gidenlerden eyle. Mescid-i Aksa`yı koruyup ve uğurda canını verenlere rahmet eyle şehadetlerini kabul et. Malından ve özgürlüğünden olanlara sabır ver. En kısa zaman da onlara özgür bir hayat nasip eyle. Dünyada zulüm gören bütün Müslümanlara yardım eyle\" diyerek duaya son verdi. Program ikramlarla son buldu. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir