• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Sevgi Der Miraç Kandili Programı Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları üyesi derneklerden Sevgi Der, Peygamber efendimizin Allah huzuruna çıktığı Miraç Gecesi nedeniyle 19 Mayıs Mahallesinde bulunan Hz. Ömer Camii`nde bir program düzenledi.
Yatsı namazından sonra başlayan programa Sevgi Der gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi. Program Sevgi Der Genel Başkanı M.Ali Ortaç ve dernek gönüllüleri ile halkın katılımıyla gerçekleşti.

 

Program M.Ali Ortaç`ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından bir konuşma yapan Ortaç, Allah ve onun Resulü için toplandıklarını belirterek "Allah sizden razı olsun ve onun şefaatine nail etsin. Allah, Resulü gönderdiği zaman onu rahmet peygamberi olarak gönderdi ve bizi onun şefaatine mazhar eyledi. Onun hayatında bizlere çok önemli örnekler vardır. Peygamber Mekke`de Cebrail (a.s) ile miraca çıkmıştır. Peygamberden başka kimse oraya çıkamamıştır" dedi.

 

Hz. Muhammed`in ( sav)hayatından örnekler veren Ortaç, "Peygamberin hayatını anlattığımız zaman onunla gururlanıp iftihar etmemiz lazım. Bizler bu dünyaya kalıcı gözüyle bakmamamız lazım. Ahireti düşünmemiz gerekir. İşte peygamberimiz ve onun ashabı öyle yaptılar. En güzel ahlak Peygamber`imizde var. Onu dünyaya en güzel örnek olarak verdi Allah(c.c)" şeklinde konuştu.

 

"Son Nefesinde de Ümmetim Diyordu"
Ortaç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah sadece kendisi için isteyeni sevmez. Peygamber efendimiz hep ümmeti için istedi. Hiçbir zaman kendisi için bir şey istemezdi, son nefesinde de ümmetim ümmetim diyordu. Allah bizleri de onun şefaatine nail eylesin. Bu geceyi Allah bizlere dönüşüm yapsın, annemizden yeni doğmuş gibi tertemiz yapsın. Allah bizleri haramdan uzak tutsun"

 

Konuşmalarının ardından okunan ilahilere camide bulunanlar da eşlik etti. İlahilerden sonra Mevlid-i Şerif okundu. Okunan mevlitin ardından camide bulunanlara ikramda bulunuldu.(Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir