• DOLAR 34.273
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2918.825
  • ...
Siyonist Mahkemelerden Çocuklara Ağır Cezalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahrar Merkezi verdiği bilginin devamında Siyonist askeri mahkemenin 18 yaşındaki esir Halid El-Hur’a 48 ay, 18 yaşındaki esir Taki Cemal El-Hur’a bir yıl, babası da esir olan Cemal El-Hur’a 48 ay, Nur El-Hur’a 18 ay, Yakub Muhammed El-Hih`e 50 ay, Salah El-Hur’a da bir yıl ceza verdiğini kaydetti. Tutuklanan gençlerin tamamının El-Halil şehrine bağlı Surif beldesinden olduğu kaydedildi.

Kararın ardından Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan Ahrar Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, işgal mahkemesinin tutuklandığı sırada yaşları 18’in altında bulunan bu çocukların yaşlarını dikkate almadığını, bu kararla yaşları 18’in altında bulunan çocukların tutuklanmasını engelleyen uluslararası hukuk ve sözleşmeleri çiğnediğini söyledi.
El-Hafeş sözlerini şöyle sürdürdü: “İşgal yönetiminin Filistinli çocukları tutuklaması, onları kötü yerlerde tutması ve onlara kötü muamelede bulunmasıyla büyük hukuksuzluk sergiliyor. Çocuklara bakan askeri mahkemeler de çocuk mahkemeleri değil. Bu tavrıyla işgal yönetimi ve mahkemeleri her türlü hukuku çiğniyor, uluslararası sözleşmeleri de hiçe sayıyor.”

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir