• DOLAR 34.263
  • EURO 37.42
  • ALTIN 2923.914
  • ...
Batman Üniversitesi`nde Mezuniyet Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Üniversitesi 2011-2012 Eğitim öğretim yılında yeni mezunlarını verdi. 15 Haziran 2012 Cuma günü mezuniyet töreni yapan Batman Üniversitesi`nde bin 150 öğrenciyi mezun etti. 4 bin 500 öğrencinin bulunduğu üniversitede öğrenciler mezun olma sevinciyle keplerini havaya attı. Sabah 10.00`da mezuniyet kortejiyle başlayan tören saat: 16.00`da konferans salonundaki etkinliklerle devam etti. Mezuniyet töreni Batman Üniversitesi`ni tanıtan film ve müzik etkinliğiyle başladı. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kutlama telgrafları okundu.

Törene, Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Uysal, akademik üyeler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e Teşekkür
Mezuniyet konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof.Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman Üniversitesi`nin gelişim aşamasında her türlü desteği sunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e teşekkür etti ve ekledi: \"Üniversitemizin gelişim aşamasında her türlü desteği ve yardımı esirgemeyen Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek başta olmak üzere, Valimiz Sayın Ahmet Turhan`a, saygıdeğer iş adamı Necat Nasıroğlu`na, TPAO ve Tüpraş Müdürlüklerine, üniversitemizin gelişimine katkısı olan tüm Batmanlılara ve Batman`da hizmet edenlere şahsım ve üniversite yönetimim adına teşekkür ediyorum.\" dedi.

Rektör Prof. Dr. Uluçam, konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulunan Rektör Prof. Dr. Uluçam, \"Sevgili gençler yeni bir hayata, daha doğrusu hayatın yeni bir döneme `Merhaba` diyeceksiniz. Dersler, stres dolu sınavlar, notlar hep geride kaldı. Artık bir bakıma özgürsünüz. Artık sizin de eki ile beraber bir üniversite diplomanız var. Hayata daha cesur, daha kararlı ve daha umutlu bakacaksınız. Şu küçülen dünyada, milyonlarca gencin arasında bir iş sahibi olabilmek gerçekten zorlaştı. Ama birikiminiz, donanımınız sağlamsa, endişe edecek bir şey yok. Bugün olmasa bile, birileri sizi de görecek ve değerlendirecek. Gireceğiniz kamu veya özel sektöre yapacağınız katkılar, keşifler sizi bir adım daha öne çıkaracak, öz güveniniz artarken, başkaları ile işbirliği yapmaktan ortak bilince ulaşmaktan mutluluk duyacaksınız.\" diye konuştu.

Mezunlar Kütüğe İsimlerini Çaktı
Rektör Prof. Dr. Uluçam, mezun olan öğrencileri kutladıktan sonra okul birincisi ve bölüm birincilerinden Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Nigar Ramazanoğlu, Sipan Süleyiman, Necla Ağduk mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı.

Mezuniyet programı bölümler arası futbol ve diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilere plaket ve kupa verme etkinliğiyle devam etti. Program sonunda mezun olan öğrenciler mezuniyet sevinciyle Rektörlük önünde keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadılar. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir