• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Filistinli Esir Futbolcuya Destek Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız futbolunun tanınan isimlerinden Eric Cantona, yazar ve düşünür Noam Chomsky ve yönetmen Ken Loach da, İsrail hapishanesinde açlık grevi yapan Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak`ın serbest bırakılması için destek verdi.

Bianet`te yer alan habere göre İsrail hapishanesinde açlık grevinde olan Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak`ın serbest bırakılması için yapılan çağrıya destek sürekli artıyor.

Britanya Spor Bakanı Hugh Robertson ile UEFA Başkanı Platini`ye gönderilen mektupta yazar ve düşünür Noam Chomsky ve yönetmen Ken Loach gibi isimlerin de imzası var. "Artık İsrail`in dokunulmazlığını kaldırmanın ve başka devletler için talep ettiğimiz eşitlik, adalet ve uluslararası yasalara saygı standartları konusunda ısrarcı olmanın vakti geldi" yazılan mektupta 25 yaşındaki Filistinli futbolcu Sarsak`ın serbest bırakılması talep edildi.

Üç ayı aşkın süredir açlık grevinde bulunan Sarsak, 2009`da uluslararası bir maça gitmek için geçtiği Gazze Şeridi`ndeki kontrol noktasında durdurulmuş ve alıkonulmuştu.

Hakkında hiçbir suçlama bulunmadan hapiste tutulmasını protesto için başlattığı ve 90 gün süren açlık grevinden sonra Sarsak bugün İsrail hapishanesi kliniğinde yatıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir