• DOLAR 34.26
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2930.312
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Anız Yangınları Tarih Olacak
Her yıl hasat mevsiminin ardından başlayan ve kent halkını önemli ölçüde rahatsız etmenin anında ekolojik dengeyi bozan anız yangınlarına son vermek üzere, `anız toplama aparatı` geliştirildi. Diyarbakır`da üretilen ve hasat sırasında biçerdövere takılan alet sayesinde, tarlada anız kalmıyor, dolayısıyla da yakılamıyor.

Zana`nınki, Barış ve Sağduyunun Sesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Leyla Zana`nın Başbakan Erdoğan ile ilgili sarf ettiği sözleri değerlendirirken, ``Leyla hanımın açıklaması genel itibariyle söylüyorum, barışın ve sağduyunun sesi, olumlu, gerçekçi. Kürt sorununa katkı sağlar`` ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Söz: Uludere Anneleri İstanbul`da
Uludere`de hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları `Uludere Anneleri` isimli bir inisiyatifle sivil toplum kuruluşları öncülüğünde İstanbul`da bir basın toplantısı düzenledi.

Güneydoğu Güncel: Onlar İçin Tatil Hayal
Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde okulların tatile girmesinin ardından, ayakkabı boyacılığı yaparak aile ekonomisine katkıda bulunan çocuklar, tatil yapabilme hayali kuruyor.

Sahte Altıncı Yakalandı
Diyarbakır`da kuyumculara sahte altın sattığı belirlenen kadın yakalanarak gözaltına alındı.

Minibüslere Ceza
Kent içerisinde köylü ve kırsal garajları kullanmayan minibüslere yönelik olarak Şubat 2011`den bu yana toplam 1323 adet ceza uyguladı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir