• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yüksek Sıcaklık Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Doğu Karadeniz, Ordu, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır ile akşam ilk saatlerde Ankara`nın kuzeydoğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara`da kuzeydoğu (40-60 km/sa) , Ege Kıyıları`nda kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinde iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, akşam ilk saatlerde Ankara`nın kuzeydoğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Ordu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey ve doğusu çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile gece saatlerine kadar Erzincan çevrelerinin aralıklı olmak üzere kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu ve açık (18/34)
İstanbul: Parçalı bulutlu ve açık (20/29)
İzmir: Parçalı bulutlu ve açık (22/34)
Bursa: Parçalı bulutlu ve açık (17/31)
Konya: Parçalı bulutlu ve açık (19/33)
Adana: Az bulutlu ve açık-sıcak (24/40)
Mersin: Parçalı bulutlu ve açık (26/33)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık-sıcak (22/41)
Batman: Az bulutlu ve açık-sıcak (17/40)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık-sıcak (27/42)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık-sıcak (25/38)
Mardin: Az bulutlu ve açık-sıcak (28/37)
Van: Parçalı bulutlu ve açık (13/27)
Bingöl: Parçalı bulutlu ve açık (18/35)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir