• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Komedyenler İktidara mı Geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İtalya`da "SWG Enstitüsü" isimli kuruluşun açıkladığı ankete göre, kısa bir süre önce kurulan komedyen Beppe Grillo`nun "5 Yıldız Hareketi", ülke genelinde ikinci sırada bulunuyor.

Trieste merkezli SWG Enstitüsü`nün, RAI 3 kanalı için yaptığı anketin sonuçları kamuoyuna duyuruldu.

İtalyan basınında yer alan ankete göre, geçen mayıs ayında yapılan kısmi yerel seçimlerde Parma kentinin belediye başkanlığını kazanan komedyen Beppe Grillo`nun "5 Yıldız Hareketi", ülke genelinde oy oranını yüzde 21`e çıkartmış durumda. Grillo`nun geçen haftaya göre de yüzde 0,8`lik artış kaydettiği bildirildi.

İtalya`da 2008 yılında yapılan son seçimler sonrasında anamuhalefet partisi olan Demokrat Parti (PD), yüzde 24`lük oy oranıyla birinci parti konumuna yükselmiş durumda. PD, Kasım 2011`de Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ iktidarın yerine göreve gelen Mario Monti liderliğindeki teknokrat hükümete destek veren çoğunluk partilerinden.

Son seçimleri kazanan ancak iktidarını Avrupa`daki mali borç krizinin de etkisiyle Kasım 2011`de kaybeden Silvio Berlusconi`nin Özgürlükçü Halk Partisi`nin (PdL) oy oranının yüzde 15 civarında olduğu kaydedildi.

BAŞBAKAN MONTİ`YE GÜVEN AZALIYOR

Enstitünün açıkladığı bir başka veri ise teknokrat başbakan Mario Monti ile ilgili.

Son dönemde Monti`nin kendisine ve hükümetine yönelik gelen eleştiriler, ankete de yansıdı. Ankette, Monti`ye duyulan güvenin yüzde 33 seviyelerinde olduğu belirtildi.

Başbakan Monti de kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, hükümetinin ilk zamanlarda gördüğü büyük desteği kaybettiğini söylemişti.

İtalya`da seçimler, gelecek yıl yapılacak. Başbakan Monti ve kabinesi, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından seçimlere kadar görev yapmak üzere göreve getirilmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir