• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
 Şerafettin Elçi: Zana Haklı Erdoğan Çözer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da yankı uyandıran Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana`nın "Bu işi isterse güçlü olan durdurur. O güç şimdiki hükümettir, Başbakan Erdoğan`dır. Bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu, inancımı hiçbir zaman yitirmedim" açıklamasına, aynı ilin vekili Şerafettin Elçi`den destek geldi. Elçi, "Barzani`yle görüştüm. İlk kez bu kadar umutlu olduğunu söyledi. Örgüt ateşkese hazır, hükümetin atacağı adımları bekliyor" dedi.


BEN BAŞTAN BERİ SÖYLÜYORUM ERDOĞAN ÇÖZER

Şerafettin Elçi, Zana`nın Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamaları Taraf`a değerlendirdi: "Sayın Leyla Zana`nın sözlerini destekliyorum. Ben de baştan beri diyordum olsa olsa bu sorunu Başbakan Erdoğan çözer. Bu sorun kolay sorun değil. Dolayısıyla bu sorunu güçlü lider çözer, o güçlü lider de Başbakan Erdoğan`dır. Erdoğan her yönüyle güçlü."


ABD İKNAYA UĞRAŞIYOR

Silahların susmasının kendisine insanım diyen herkesin en önemli önceliği olduğunu vurgulayan Elçi, şöyle devam etti: "Sayın Mesud Barzani ve Celal Talabani Kürt sorununun çözümü konusunda çok istekliler. Her iki tarafı da ikna etmeye çalışıyorlar. Sayın Barzani en son Türkiye`ye geldiğinde benimle de görüştü. Bana `Hükümetin adım atması konusunda umutluyum ve bu sorunun çözümü konusunda çok umutluyum` dedi. Ayrıca Kürt konferansının eylül veya ekim ayında yapılacağını, bu konferansın Kürt sorununun çözümüne katkı yapacağını söyledi. Hükümet, Barzani ve Talabani`nin elini güçlendirmeli. Ayrıca ABD`de de bu sorunun çözümü konusunda çok istekli ve işin içindedir. ABD çok aktif rol oynuyor, iki tarafı da ikna etmeye çalışıyor. Avrupa da sorunun çözümü konusunda istekli ve devrede."
 

BAŞKANLIK SİSTEMİ KATKI YAPAR

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Elçi, "Yerinden yönetim olmalı. Ademi merkeziyetçi bir başkanlık sistemi olmalı. Başkanlık sistemi Kürt sorununun çözümüne katkı yapar" diye konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun akan kanın durması için çaba göstermesini, Başbakan Erdoğan`la görüşmesini olumlu bulduğunu belirten Elçi, şunları kaydetti:

"Bu yaklaşım çok iyi niyetli, sorunun çözümüne samimi katkı sunmaya yönelik bir girişimdir. MHP`ye bakarsak hiçbir sorun çözülmez. Biz onlarsız da bu sorunu çözebilmeliyiz."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir