• DOLAR 32.262
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2402.525
  • ...
Dicle Üniversitesi`nde En Çok Oy Saraç`a
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde 6 adayın yarıştığı rektörlük seçimlerinden en yüksek oyu Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç aldı. Saraç, en yakın rakibine 226 oy fark attı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan seçimlerde Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç 457 oy, Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem 231 oy, Prof. Dr. Ahmet Keleş 84 oy, Prof. Dr. M. Zeki Taner 13 oy, Prof. Dr. Süleyman Görün ile Mehmet Mete birer oy aldı.

Dicle Üniversitesi 12. dönem rektörlük seçimleri sabah saatlerinde öğretim üyelerinin yoklama listelerine imza atmaları ile başladı. İstiklal Marşı`nın okunmasından sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç oturumu açtı.

Gerekli çoğunluğun sağlanması üzerine, Divan Kurulu üyeleri oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi. Rektör Saraç, seçimlerin üniversite, bölge ve ülke için hayırlara vesile olmasını dileyerek Divan Kurulu Üyelerini seçim sürecini başlatmak üzere kürsüye davet etti.

Divan Başkanı Prof. Dr. Salih Çelik, rektör adaylarını anons etti ve öncelikli oy kullanmaları için tek tek oy kullanmaya davet etti. İlk olarak Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın oyunu kullandığı seçimde, ardından diğer adaylar Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Prof. Dr. Ahmet Keleş oyunu kullandı. Diğer aday Prof. Dr. M. Zeki Taner’in ismi anons edildi, ancak kendisi Dicle Üniversitesi öğretim üyesi olmadığı için oy kullanmadı.

Demokratik bir ortam içinde devam eden oylama işlemi sona erdikten sonra sayım yapıldı. Kesin sonuçlara göre; Saraç 457 oy, Erdem 231 oy, Keleş 84 oy, Taner 13 oy, Görün ile Mete birer oy aldı. Dicle Üniversitesi’nin yeni rektörü, köşke gönderilecek bu isimlerden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından seçilecek.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir