• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
12 Derslikli Okulun Protokolü İmzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da 23 Ekim`de meydana gelen depremde yıkılan 8 derslikli okulun protokolü Vali Münir Karaloğlu ile YTY inşaatın sahibi Abdurrahman Yörük arasında imzalandı.

 

Protokol öncesi açıklama yapan Vali Karaloğlu, deprem sonrası ağır hasarlı ve yıkılan okullarına yerine çok sayıda hayırsever işadamıyla protokoller yaptıklarını belirterek, \"Birçoğu da şuanda başladı. Bize teslim edilenler var. Devam edenler var. Başlamak üzere olanlar var. Biz bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz\" dedi.

 

Hiç Van`ı görmeyen, bilmeyen Van ile bağı olmayan insanların sırf depremzedenin acısını dindirmek için koşarak gelmelerini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Vali Karaloğlu, Vanlı işadamlarına da okul yapmaları konusunda çağrısını yineledi.

 

Karaloğlu, \"Hem Van`da iş yapanlar, hem de Vanlı olup da Van`ın dışında şuanda dedesinin, atasının mezarı Van`da olan Türkiye`nin dört bir yanında bulunan işadamlarını Van`a okul yapmak için bekliyoruz. Bugün yine yeniliyoruz bu çağrımızı. Onlar da gelsin bizimle protokol yapsınlar. Bugün Vanlı bir hemşerimiz YTY inşaatın sahiplerinden Abdurrahman Yörük, Van`da doğmuş büyümüş, işleri burada yatırımını bu kente yapan bir işadamımız. Van-Merkez`de Vali Mithatbey Mahallesi`ndeki 8 derslikli bir okulumuz depremde yıkılmıştı. Şimdi yapılan protokolle 12 derslikle yeni bir okul yapacak. O bölgedeki çocuklarımız yapılan bu yeni okulla inşallah eğitimlerine devam edecekler. İnşallah diğer Vanlı hemşerilerimizle de yeni protokoller yapmak ümidiyle ben imzayı atıyorum. Hayırlı olsun\" şeklinde konuştu. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir