• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Mavi Kapak Bir Engelliye Umut Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Gili (18), engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye etmek için \"Mavi Kapak Bir Engelliye Umut Olsun\" kampanyası başlattı. Şuana kadar 30 bin kapak toplayan Lise Öğrencisi, uzun süredir sokak, cadde ve işyerlerini dolaşarak mavi kapak topluyor.

Engellilerin birisine tekerlekli sandalye hediye etmek için mavi kapak topladığını söyleyen Gili, \"Engellilerin sıkıntılarını biliyorum. Bu nedenle `Mavi Kapak Bir Engelliye Umut Olsun` sloganıyla kampanya başlattım. Bende topladığım mavi kapaklar ile bir kişiye tekerlekli sandalye hediye ettiğim zaman çok mutlu olacağım. Bu konuda duyarlı olan vatandaşlarımızı da bu hayra ortak olmaya davet ediyorum. Hayata küsen ve mutsuz olan bir insanı hayata yeniden bağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda herkesin katkısının olmasını istiyoruz\" dedi.

Kapakları Gönderin Hayra Vesile Olun
Gili, \"Bingöl İmam Hatip Lisesinde okuyorum. Hayra katılmak isteyen vatandaşlarımız kapakları buraya getirebilirler. Özellikle merkezde bulunan iş yerlerinde çok su tüketildiği için kapak da bol oluyor. Ben bu duyarlı iş yerlerine sesleniyorum. Mavi kapakları lütfen atmayın ve bizlere ulaşın, çünkü o kapaklar engelli vatandaşlarımıza umut oluyor\" diye konuştu.

Duyarlı Vatandaşlardan Destek İstedi
Tek başına kampanyayı yürüttüğünü belirten Gili, duyarlı vatandaşların kampanyaya destek vermesini istedi. Gili, topladığı kapakları İzmir Ege Üniversitesi`ne göndererek karşılığında tekerlekli sandalye alacak. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir