• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Özel Okullar da Süt ve Tablet İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, devlet okullarında uygulamaya konulan FATİH Projesi, kitap, tablet bilgisayar ve süt dağıtımı gibi imkânlardan özel okul öğrencilerinin faydalanamadığını belirterek TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı`dan yardım talep etti.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, ÖZDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akcan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde konuşan Başkan Ahmet Akça, devlet okullarında hayata geçirilen FATİH Projesi, kitap, tablet bilgisayar ve süt dağıtımı gibi imkânlardan özel okul öğrencilerinin faydalandırılmadığını söyledi.

Bu durumun özel öğretim alanındaki müteşebbislerin şevkini kırdığını belirten Akça, dışarıdan temin edilebilecek akıllı tahta ve tablet bilgisayarların, Milli Eğitim Bakanlığı`nın çocuklar için hazırladığı ders içerikleri ve sanal kütüphaneleri çalıştırmama riski bulunduğunu ve bu durumun yaklaşık 500 bin civarında olan özel okuldaki öğrencileri yeni imkânlardan mahrum bırakabileceğinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Akça, ``Devlet, bir yandan özel dershanelerin okula dönüşmesini ve özel okullaşmayı teşvik ederken, öte yandan bu sorunların olması müteşebbislerin şevkini kırmaktadır`` dedi.

Komisyon Başkanı Nabi Avcı ise kabulde yaptığı konuşmada, özel okulların sistem içindeki önemini vurguladı. Özel okullardaki boş kontenjanlara devletin burslu öğrencileri yerleştirmesi gerektiğini anlatan Avcı, ``Devlet olarak bugüne kadar hep eğitim arzının finanse edildi. Oysa aslolan talebin finansmanıdır. Özel girişimin önünü açarak, seçimi velilere bırakmak gerekmektedir`` ifadesini kullandı.

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir